Politiker blev fyret på grund af billede på Facebook

Hvis man ikke tænker sig godt om, over sin færden på de sociale medier, så kan det koste en fyreseddel. Det fandt en politiker ud af efter deling af et billede.

Man skal passe på med, hvad man deler på de sociale medier. Man har hørt historier om før, at folk er blevet afskediget deres job, fordi de delte eller skrev upassende ting på deres Facebook-profil, som chefen så efterfølgende har set.

Nu er endnu en af disse historier dukket op, og denne gang er det en politiker, der nok fortryder, at han ikke holdte igen, da han delte et billede på de sociale medier.

Der er tale om politikeren Erik Wennerström fra Sverigedemokraterne i den svenske kommune Värmland. Han delte et billede på de sociale medier, kort efter, at Sverige havde fået ny statsminister, og billedet var mildest talt upassende.

Det var nemlig et billede af Christer Pettersson, der i 1989 blev døbt for drabet på den daværende statsminister Oluf Palme. På billedet stod der teksten ”Christer Pettersson, hvor er du nu, hvor Sverige har brug for dig?” hvilket mellem linjerne betyder, at Christer Pettersson skal slå den nye svenske statsminister, Stefan Löfven ihjel.

Det var dette billede, som politikeren delte på sin Facebookprofil. Foto: Facebook

Det var blot en spøg

Der gik ikke mange minutter, før billedet havde fået adskillige kommentarer fra folk, der enten synes det var sjovt, eller var chokerede. Erik Wennerström har efterfølgende udtalt til SVT, at det blot var ment som en joke, og at han blot lagde det ud, fordi så mange andre havde delt det.

”Der var rigtig mange der delte den, ikke bare Sverigedemokraterne,” havde han sagt.

Formanden for partiet i regionen har haft en samtale med Erik Wennerström, og de blev hurtigt enige i, at politikeren måtte tage sine ting og forlade sine politiske poster med det samme. Det fortæller Runar Filper i en pressemeddelelse.

”Jeg har talt med Erik, og vi er i fællesskab kommet frem til en beslutning. Erik tager konsekvenserne af uegnede og uovervejede deling på Facebook, og forlader sin politiske post med omgående virkning,” lyder det fra Runar Filper ifølge SVT.

Christer Pettersson der blev dømt for mordet på Oluf Palme i 1989, blev senere samme år frikendt, da sagen kom for landsretten.

Læs også

I dag starter stor politiaktion rettet mod mindre køretøjer

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip