Putins kæreste slipper for sanktioner af én vigtig årsag

Stort set hele Vladimir Putins inderkreds er blevet ramt af hårde sanktioner fra både EU, USA og Storbritannien.

En stor del af verdens lande gør lige for tiden rigtig meget ud af at gøre livet surt for Ruslands præsident, Vladimir Putin, og hans nærmeste.

Det gør de ved at indføre sanktioner, som både rammer dem økonomisk, men som også blandt andet begrænser deres muligheder for at rejse rundt i verden.

Læs også

Dansk milliardær leverer dele til russisk virksomhed, som forsyner militæret

Der er dog enkelte af Putins nærmeste, som helt slipper for at blive ramt af sanktioner. 

Én af dem er "Putins hemmelige datter," som får lov til at leve videre i ekstravagant luksus. Læs mere om det her

En anden, som slipper for sanktioner på trods af sit tætte forhold med præsidenten, er den 39-årige tidligere OL-guldvinder og parlamentsmedlem Alina Kabayeva, som desuden sidder i bestyrelsen for den instans, som styrer de russiske medier. 

Det er dog ikke derfor, at mange mener, at også hun bør være ramt af sanktioner. 

Selv Kabayeva ér en magtfuld person på grund af sit erhverv og sin position, så er hun det nemlig endnu mere, fordi hun menes at være Putins hemmelige kæreste og elsker gennem længere tid og mor til mindst tre af hans børn.

Forholdet mellem de to er forholdsvis skjult for omverdenen, men alt tyder på, at den uzbekiskfødte kvinde er Putins elsker, og ifølge The Wall Street Journal spiller hun en vigtig rolle i at holde Putins personlige formue skjult. 

Amerikanske embedsmænd har ifølge Ekstra Bladet bekræftet, at Kabayeva er "mistænkt for at skjule dele af Putins formue," men alligevel slipper hun for sanktioner, fordi "det vil kunne ses som et så personligt slag for Putin, at det yderligere kan forværre forholdet mellem Rusland og USA."

Det har amerikanske embedsmænd udtalt til The Wall Street Journal.

Ifølge avisen ligger der dog en sanktionspakke klar til Kabayeva.

Læs også

Blev stoppet for spirituskørsel: Forsøgte at slippe for straf med 'frækt tilbud'

 

 

 

 

Dagens Gossip