Rasmus Paludan vil stifte nyt parti

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Rasmus Paludans parti Stram Kurs er blevet erklæret skyldige i snyd med vælgererklæringer, og de vil derfor ikke kunne indsamle flere indtil september 2022. Det sætter dog ikke en stopper for Rasmus Paludan, der vil stifte et nyt parti.

I dag er der kommet rigtig dårligt nyt, hvis man hedder Rasmus Paludan eller hvis man bakker op om det politiske parti, Stram Kurs.

Partiet er nemlig blevet erklæret skyldige i snyd, og derfor vil partiet ikke få lov til at indsamle vælgererklæringer indtil september 2022.

Læs også

77 smittede danskere har mistet livet: Så gamle blev de

“Valgnævnet har den 30. marts 2020 givet partiet Stram Kurs et såkaldt rødt kort, det vil sige, at nævnet har truffet afgørelse om at udelukke partiet Stram Kurs fra fortsat at indsamle vælgererklæringer og at annullere Stram Kurs' indsamling af vælgererklæringer til brug for indgivelse af anmeldelse som opstillingsberettiget parti til valg til Folketinget og valg til Europa-Parlamentet,” fortæller Valgnævnet i en pressemeddelelse.

Vælgererklæringerne er nødvendige for et politisk parti, hvis de gerne vil have mulighed for at stille op til folketingsvalg. Dermed ser det mere end svært ud for Rasmus Paludan at komme i folketinget med Stram Kurs.

Stifter nyt parti

Rasmus Paludan havde dog på forhånd forventet, at Valgnævnet ville kende partiet skyldige i snyd, og han var derfor forberedt på det.

Derfor vælger Rasmus Paludan at stifte et såkaldt søsterparti, som skal videreføre den politik, som Stram Kurs står for.

Det nye søsterparti vil ikke være ramt af den straf, som Stram Kurs har fået, og derfor vil de sagtens kunne samle nye vælgererklæringer ind.

Nu mangler Rasmus Paludan blot at komme på et navn til søsterpartiet, så han kan få stiftet det nye politiske parti, hvis målsætning er at komme i folketinget.

Under folketingsvalget i 2019 lykkedes det Stram Kurs at indsamle 1.8 % af stemmerne, hvilket lige præcis ikke var nok. Det ville nemlig kræve 2% af stemmerne, hvis partiet skulle i Folketinget.

Læs også

Man troede coronavirus stoppede det: Nu sælger de igen flagermus på kinesiske madmarkeder

 

 

Dagens Gossip