Rekordmange danskere har talt: 200.000 underskrifter mod højere pensionsalder

Nils Würtzenfeld

386 uger siden

|

21/02/2017
Politik
Foto: Polfoto/Philip DAVALI
Foto: Polfoto/Philip DAVALI
Over 200.000 danskere har skrevet under: Nej til at forhøje pensionsalderen.

Dagens topnyheder

12. januar i år søsatte 3F kampagne 'Fair Pensionsalder' som en protest mod regeringens planer om at forhøje pensionsalderen.

Kampagnen har til formål at få danskerne til tastaturet som del af en underskriftsindsamling, og det er siden lykkes over al forventning. Det skriver Fagbladet 3F.

For på kort tid har kampagnen sat Danmarksrekord for underskriftsindsamlinger, da 3F på bare lidt over en måned har modtaget over 200.000 underskrifter.

Den store modstand mod en hævelse af pensionsalderen vækker naturligvis stor glæde hos 3F’s formand, Per Christensen.

- 3F satte den her underskriftsindsamling i gang, men det har udviklet sig til en sand folkebevægelse med flot opbakning fra de øvrige fagforbund, siger Per Christensen til Fagbladet 3F.

Den tidligere rekordindehaver for danske underskriftsindsamlingen var en protest mod salget af energiselskabet DONG til den amerikanske bank Goldman Sachs.

Den er dog nu blevet slået, da 201.328 danskere i skrivende stund har sagt fra overfor udsigterne til at kunne gå senere på pension.

3F’s formand, Per Christensen fortæller, at man dog ikke tænkt sig at lade de mange underskrifter gå til spilde.

- Vi vil bruge hver eneste underskrift til at presse regeringen og overbevise de sidste tvivlere i Folketinget om, at det er hamrende uretfærdigt og pil-skævt igen at ville tvinge lønmodtagerne til at udskyde deres pension, forklare han.

Du kan finde underskriftsindsamlingen her.