Stor sag om mishandling: 16 hunde fundet døde i plastikposer i Randers

Emil Ryttergaard

385 uger siden

|

20/02/2017
Indland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Efter et tip fra en bekymret borger kunne Dyrenes Beskyttelse finde et større antal misrøgtede hunde i Randers.

Dagens topnyheder

Det var et grusomt syn, der ventede Østjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse, da politiet gennemsøgte en ejendom i Randers området. 

Her fandt myndighederne en hvalpefabrik, hvor politiet fandt 18 levende hunde og 16 døde hunde, der var gemt i sorte plastiksække, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- Disse hunde har gået i store mængder ekskrementer i en meget kold og beskidt bygning, hvor der tilsyneladende ikke var adgang til vand. Det er helt horrible forhold at udsætte dyr for, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse, som efterlyser mere fokus på hvalpefabrikkerne.

De 18 levende hunde er blevet bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, Nordjylland.

Tre hunde måtte efterfølgende aflives på grund af sygdom og vanrøgt. Én var i kritisk tilstand, da den kom ind på internatet, grundet ekstrem afmagring og dehydrering, men får nu behandling. De resterende hunde har det efter omstændighederne godt, og skal nu efterses af en dyrlæge, samt under intensiv pleje. 

- Det er meget stille hunde. Det er tydeligt, at de har haft et traumatisk liv. De skal langsomt vænnes til, at der er et liv uden for burene, og der er mennesker, som vil dem det godt, siger Lotte Brink, der er internatsleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland.

Tidligere i denne måned var politiet og Dyrenes Beskyttelse også i aktion, hvor de fandt 28 misrøgtede hunde i en ejendom, hvilket bringer det samlede antal hunde op på 61. 

Dermed er sagen den næststørste sag om hundemisrøgt i Danmark, der kun er overgået af den store cocker spaniel sag i 2015 med 91 vanrøgtede hunde fra Sydsjælland.

Se selv en video af de mange misrøgtede hunde i videoen herunder: 

Heldigvis er der også mennesker, der vil gå langt for at sikre deres egne kæledyr - som da en familie fik opreret deres 20-år gamle guldfisk hos dyrlægen.