Retter skarp kritik af Mette Frederiksen: 'Det er dybt problematisk'

01/08/2023 18:13

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen har fået skarp kritik fra flere kanter, fordi hun har været for fraværende under krisen forårsaget af koranafbrændingerne.

Mest læste i dag

Mette Frederiksen har slet ikke været fremtrædende nok under den nuværende situation, der er blevet forårsaget af koranafbrændinger i Danmark.

Dette har hun fået kritik for fra flere kanter. En af dem, der mener, at hun ikke har gjort det godt nok i dette henseende, er Dansk Folkeparti-formand Morten Messerschmidt,

Det oplyser han i et opslag på Facebook, hvor han skriver, at han 'i den grad synes, hun er for fraværende'.

Generelt har det været overladt til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) at håndtere denne sag.

Han har meddelt, at regeringen vil forsøge at finde en løsning, så det fremover skal være forbudt at udføre koranafbrændinger foran udenlandske ambassader i Danmark. 

Både Lars Løkke Rasmussen og justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtalte sig til pressen mandag, men statsminister Mette Frederiksen har ikke sagt et ord om situationen.

Det har ført til kritik fra flere kanter, da situationen er meget alvorlig. Blandt andet har PET meddelt, at det har resulteret i en skærpet terrortrussel mod Danmark.

Ydermere har Michael Hamann, der er chef for PET’s Center for Terroranalyse, fortalt til TV 2, at der har været trusler mod enkeltpersoner. Dog uden at uddybe, hvornår de er blevet fremsat, og mod hvem.

"Vi har også set trusler mod enkeltpersoner i Danmark den seneste tid," siger Michael Hamann til TV 2.

Morten Messerschmidt er ikke ene om at efterlyse, at Mette Frederiksen kommer på banen. Også Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, kræver handling fra statsministeren.

"Det er dybt problematisk. Vi står overfor en potentielt meget stor krise, og hvis man ser på, hvordan Anders Fogh handlede under Muhammedkrisen, så var han en meget klar og tydelig statsminister, der jo i øvrigt var meget tydelig om, og at vores levevis ikke skal dikteres fra Teheran eller andre mellemøstlige lande," siger Inger Støjberg til B.T.

Inger Støjberg peger på, at Ulf Kristersson, der er statsminister i Sverige, har været meget aktiv i den offentlige håndtering af krisen i nabolandet. Her er de nemlig også påvirket af koranafbrændinger.

"Det er forventeligt, at statsministeren kommer på banen nu," slår hun fast.