Rigmand kommer til Danmark og betaler niqab- og burkabøder

Foto: Polfoto arkiv

Den fransk-algeriske forretningsmand Rachid Nekkaz forklarer, at han vil betalte samtlige burka- og niqabbøder, der bliver uddelt i Danmark.

Fredag i sidste uge blev den første bøde uddelt, efter det omdiskuterede tildækningsforbud tråde i kraft 1. august.

Bøden på 1.000 kroner blev udskrevet til en niqab-klædt kvinde, der befandt sig i Hørsholm Midtpunkt i Nordsjælland.

Nu kan kvinden dog se frem til at få dækket udgifterne til bøden. Det skriver DR.

Læs også

Nøgne unge amok i villakvarter: Da politiet ankom, gjorde de rystende fund i industribygning

I en video på Facebook oplyser den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz nemlig, at han vil betale alle uddelte burka- og niqabbøder, når han kommer til København 11. september.

- Jeg vil være i København 11. september for at betale alle bøderne, og det vil jeg herefter gøre hver måned, for selv om jeg er imod niqab, så vil jeg altid forsvare frihedsrettigheder over hele verden. Friheden til at bære en niqab, såvel som friheden til ikke at bære en hijab, skriver han i et svar til Berlingske mandag.

Allerede i marts i år proklamerede forretningsmanden, at han vil betale bøderne, hvis et dansk tildækningsforbud blev vedtaget og forbød niqab eller andre religiøs hovedbeklædning. Noget der skete på et pressemøde foran Christiansborg.

Læs også

V-politiker: Konfirmander skal have 22.000 kroner af staten - hvis de ikke er overvægtige

Dengang understregede Rachid Nekkaz overfor DR, at han ikke er tilhænger af niqab, men af frihed og at han derfor ville kæmpe for alle mennesker frihed til at vælge.

- Som menneskerettighedsaktivist fra Algeriet har jeg ret til at hjælpe alle verdens kvinder, der helt frivilligt ønsker at bære niqab. Det er et spørgsmål om frihed og respekt for borgerrettigheder, lød det fra rigmanden.

Det er dog ikke kun niqab- eller burkabærende kvinder i Danmark, som Rachid Nekkaz kommer til undsætning. Siden 2010 har han nemlig betalt bøder på vegne af franske og belgiske kvinder, der er blevet idømt bødestraf for at bære de ansigtsdækkende muslimske klædedragter i strid med det lignende burkaforbud.

Læs også

Løber vidne til mishandling af skolepiger: Mand slog lille pige til blods og pressede hendes ansigt ned i sandet

I forbindelse med Rachid Nekkaz besøg i København, har danske Laila Belhaj stået for at videreformidle bøderne mellem de niqabklædte kvinder og forretningsmanden.

Derudover har hun lavet et opslag på sin Facebookside, hvor hun beder de kvinder, der eventuelt får en bøde, om at sende dem til hende, så hun kan videresende dem til Rachid Nekkaz.

- Jeg hjælper fordi, at det er en menneskerettighed at bestemme, hvilket tøj man har på. Det skal vi overholde. Politikerne skal ikke bestemme, hvad man skal gå i. Hvad bliver det næste så, forklarer Laila Belhaj til DR Nyheder og uddyber:

Læs også

Fie Laursen politianmeldt for bedrageri: 13-årig pige snydt

- Nogle af de her kvinder lever i isolation nu. Det var de ikke før. Politikerne tror, at de har frigivet dem og gjort dem en tjeneste, men det har de ikke.

Rachid Nekkaz blev født i Frankrig af algeriske forældre og har tjent sin formue på ejendomsmarkedet.

 

Dagens Gossip