Så mange ukrainere har ikke tænkt sig at vende hjem igen

Foto: Shutterstock

Danmark forventes at modtage omkring 100.000 ukrainske flygtninge - måske flere.

Op mod 24.000 ukrainere har ifølge Berlingske allerede indledt deres ansøgning om ophold i Danmark, og flere tusinde har allerede ansøgt om asyl. 

Det er dog kun en lille del af de mere end 100.000 flygtninge, som regeringen forventer, at vi skal tage imod i løbet af det næste stykke tid, og en endnu mindre del af de mere end fire millioner ukrainere, som ifølge FN allerede har forladt deres hjemland.

Læs også

Inflationen ødelægger opsparingen: Danskerne har mistet flere milliarder

Størstedelen af disse er flygtet til nabolandet Polen, som har modtaget mere end to millioner flygtninge siden Rusland påbegyndte invasionen af Ukraine d. 24. februar. 

I Danmark diskuteres det heftigt, hvordan samfundet skal financiere de mange tusinde flygtninge, som snart står og 'banker på', og hvor de skal bo. 

Regeringen forventer nemlig at modtage så mange, at man måske løber tør for boliger, og både telte, containere og sportshaller har derfor allerede været på tale som midlertidige flygtningelejre i Danmark. 

Nu viser en ny undersøgelse, som er foretaget af den ukrainske tænketank 'Razumkov Center' blandt ukrainske flygtninge, dog, at vi måske ikke behøves at finde permanente boliger til særlig mange af de ukrainske flygtninge. 

Undersøgelsen har nemlig ifølge TV2 vist, at cirka fire ud af fem ukrainere har planer om at vende tilbage til deres hjemland, når krigen er slut. 

79 procent har således svaret, at de ønsker at vende hjem, 10 procent har svaret, at de ikke har lyst til at vende tilbage og 11 procent har svaret, at de endnu ikke har besluttet sig. 

Ifølge undersøgelse ser det altså ud til, at Danmark 'kun' modtager mellem 10.000 og 21.000 ukrainske flygtninge, som har tænkt sig at blive boende. 

Hvis det er tilfældet, vil det dog stadig være en fordobling af antallet af ukrainere i Danmark. 

Samtidig er det endnu uvist om og hvornår krigen slutter, og det er derfor ikke til at vide, hvornår de mange millioner flygtninge overhovedet får mulighed for at vende hjem.

Læs også

Nu får Danmark en ny kæde: Svensk gigant indtager det danske marked

 

 

 

Dagens Gossip