Så skete det: Donald Trumps skattepapirer offentliggjort

Foto: Shutterstock

Han har længe kæmpet for, at det ikke skulle ske, men nu har Kongressen i USA offentliggjort Donald Trumps skattepapirer.

Fredag har et udvalg i Kongressen i USA offentliggjort tidligere præsident Donald Trumps skatteoplysninger.

Læs også

Dansk godsejer død

Konkret er der tale om selvangivelser fra årene 2015 til 2020. Donald Trump var præsident i USA i fire af de fem år, der er offentliggjort selvangivelser fra.

Ifølge Ritzau er der en forventning om, at der i de kommende timer og dage vil blive offentliggjort informationer om, hvad de mange papirer indeholder.

Blandt andet er New York Times i fuld gang med at gennemgå de tusindvis af dokumenter, der fredag er blevet offentliggjort af Kongressen.

Tidligere er det blevet afsløret, at Trump betalte 1,1 millioner dollar (7,6 millioner kroner) i skat i 2018 og 2019. Begge år var han præsident og sad i Det Hvide Hus. 

I 2017 betalte han langt fra lige så meget i skat. Her blev det kun til 750 dollar. Endnu mindre blev det til i 2020, hvor han ingen indkomstskat betalte overhovedet.

Det kan virke underligt, at der ingen indkomstskat er blevet betalt af den tidligere præsident i dette år, da han tjente adskillige millioner på sine forretninger i 2020, skriver Ritzau.

Udvalget i Kongressen har offentliggjort tusindvis af sider, der indeholder skatteoplysninger fra Trump. Dette udvalg har blandt andet undersøgt, hvorvidt der skulle være interessekonflikter mellem Trumps forretningsimperium og den politik, han førte som præsident.

Det er første gang siden 1973, hvor USA's skattevæsen overdrog daværende præsident Richard Nixons selvangivelser til et udvalg i Kongressen, at en amerikansk præsident har fået offentliggjort sine skatteoplysninger.

Trump var desuden den første præsident i 40 år, der nægtede at fremvise sine selvangivelser i forbindelse med præsidentvalget i 2016.

Læs også

Kendis i voldsom ulykke

I de seneste år har han kæmpet en kamp imod offentliggørelsen af skatteoplysningerne, hvorfor sagen blev taget hele vejen op til USA's højesteret, hvor den dog blev afvist.

 

Dagens Gossip