Sag mod Morten Messerschmidt udsat igen

Foto: Folketinget

Straffesagen mod Morten Messerschmidt er blevet udsat igen. Det skyldes, at han er blevet genvalgt til Folketinget.

Som følge af det overståede folketingsvalg, hvor Morten Messerschmidt igen blev valgt til Folketinget, er hans straffesag blevet udskudt.

Læs også

Lidl med særlig vintergave til deres medarbejdere

Årsagen til dette skyldes, at man som medlem af Folketinget er omfattet af en immunitet. Derfor skal Folketinget ophæve denne immunitet, før sagen kan blive genoptaget.

Det oplyser Retten i Lyngby ifølge Ritzau.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, skulle have været for retten den 16. november, men det bliver ikke aktuelt. Den seneste melding er, at det forventes, at sagen tidligst kan blive genoptaget den 22. november.

"Efter resultatet af folketingsvalget afholdt 1. november 2022 kan sagen ikke indledes, uden at det nye Folketing i henhold til grundlovens § 57 har givet samtykke til retsforfølgning, for så vidt angår den ene af de to tiltalte i sagen," lyder det fra Retten i Lyngby.

Det er også blevet meldt ud, at det er blevet oplyst til retten, at Folketinget ikke kan nå at tage stilling til et beslutningsforslag inden de første retsmøder 16. og 17. november. Som følge af dette, har man ikke haft andet valg, end at udskyde sagen.

Sagen er kendt som Meld og Feld-sagen, og er allerede blevet afviklet tidligere, hvor en afgørelse faldt i august 2021. Her blev han idømt en betinget fængselsstraf på seks måneder.

Messerschmidt ankede dog sagen til Østre Landsret, der fandt, at sagen skulle gå om, da sagens dommer, Søren Holm Seerup, blev betragtet som inhabil på grund af en række tilkendegivelser på sociale medier.

I korte træk drejer sagen sig om, at Messerschmidt uberettiget har fået udbetalt EU-midler til en konference, der skulle have været holdt i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Læs også

DMI melder ud: Nu kommer frosten

I april 2021 blev der første gang stemt i Folketinget om at ophæve Messerschmidts immunitet, hvor 96 stemte for og 0 imod. Det forventes, at resultatet bliver det samme denne gang, hvorfor han ikke kan forvente at slippe for sagen.

 

Dagens Gossip