Se Trumps bizarre brev til Tyrkiet: Du skal ikke være et fjols

Foto: Jim Bourg/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 9. oktober sendte den amerikanske præsident Donald Trump et brev til den tyrkiske præsident Erdogan med en trussel. Brevet er nu kommet i hænderne på medierne, og Trump får stor kritik for sin håndtering.

Den 7. oktober gav præsident Donald Trump ordrer til, at de resterende amerikanske tropper skulle trække sig fra det nordøstlige Syrien. Det gjorde han fordi, at en tyrkisk millitæroffensiv var klar til at invadere Syrien, og det brød præsidenten sig ikke om.

Således valgte Trump at indføre sanktioner på tyrkisk stål som et modsvar invasionen, og nu har sagen taget yderligere en drejning.

Trump skrev nemlig en brev til den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, da han gerne ville have tyrkerne til at stoppe offensiven, og det brev er nu kommet frem i pressen.

Læs også

Medie: Trump ville bremse migranter ved at skyde dem i benene

Trumps brev til Erdogan

Brevet har dog skabt forargelse, da mange mener, at Trump har svigtet en allieret, men det mener Trump til gengæld ikke selv. 

Brevet lyder således:

“Kære Præsident. Lad os finde ud af en god aftale. Du vil ikke være ansvarlig for nedslagtningen af tusinder af mennesker. Og jeg vil ikke være ansvarlig for at ødelægge den tyrkiske økonomi - og det vil jeg gøre,” skriver præsident Trump i sit brev til den tyrkiske præsident, hvor et vist godt kan betegnes som en trussel.

“Jeg har arbejdet hårdt for at løse nogle af dine problemer. Lad være med at skuffe resten af verden. Du kan lave en fantastisk aftale. General Mazloum er villig til at forhandle med dig, og han er villig til at give indrømmelser, de aldrig ville have givet i fortiden,” skriver præsidenten, mens han fortæller, at han vedhæfter en fortrolig kopi af et brev, som han netop havde modtaget fra generalen.

“Historien vil se positivt på dig, hvis du ordner dette på den rigtige og humane måde. Du vil altid blive set som djævelen, hvis gode ting ikke sker. Lad være med at være en bisse. Lad være med at være et fjols,” lyder det slutteligt fra præsidenten, der til sidst skriver, at han vil ringe ham op senere.

Foto: White House/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom Trump selv mener, at det var en genialitet at hive de amerikanske tropper ud af det nordlige Syrien, så er det ikke meget opbakning, som præsidenten har fået.

Onsdag middag i USA blev der således afholdt en afstemning i Repræsentanternes Hus om hvorvidt det det rette at gøre eller ej. Blot 60 ud af 414 var enige i Trump, heraf en hel del republikanere, og det skulle Trump have været meget utilfreds med.

Som forsvar på sin handling udtalte Trump følgende natten til torsdag dansk tid i Det Hvide Hus.

“Vores soldater er ikke i fare, hvilket de aldrig bør være. Det er to lande, der kæmper over et stykke land, som ikke har noget at gøre med os,” lød det fra Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også

Nej det er ikke slut med billige pakker fra udlandet

 

 

Dagens Gossip