Sikander Siddique skriver ramadansang til folketinget: Støjberg raser

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Folketingspolitikeren Sikander Siddique har skrevet en ramadansang, som bestemt ikke modtages positivt fra Inger Støjberg.

Det mangeårige folketingsmedlem, Bertel Haarder, har haft en fast tradition med at skrive en sang til folketinget hvert år ved juletid.

Det er en tradition, der ofte har spredt glæde, men som af og til også har ramt helt viden siden af. Det skete blandt andet da han skrev et vers om en voldtægtssag, som blev begået i sengen hos Københavns Teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen.

Det kan du læse mere om her:

Læs også

Bertel Haarders julesang: Her er teksten

Nu forsøger en anden folketingspolitiker, nemlig Sikander Siddique at skabe en ny tradition. Han sendte derfor en mail rundt til alle medlemmer af folketinget i dag, hvor han skrev, at han ville lave en højtidssang i forbindelse med ramadan.

Han har derfor skrevet en sang på flere vers, som omhandler den religiøse højtid.

“Kære alle. I forlængelse af Bertel Haarders tradition med at rundsende en julesang op til juleferien, har jeg sat mig for at starte en ny tradition her i Folketinget med en højtidssang i forbindelse med ramadan, der begynder på tirsdag og eid” sådan indleder Sikander Siddique i mailen, han har sendt rundt til alle folketingsmedlemmer. Det viser et opslag fra Inger Støjberg, der ikke er helt tilfreds med Sikanders sang.

“Folketingsmedlem Sikander Siddique har skrevet en ramadansang i anledningen af, at ramadanen begynder i næste uge. Han skal være velkommen til at skrive alle de sange, han vil, men indholdet er skamløst overfor det danske folk og samfund, og jeg må ærligt talt sige, at jeg synes, at det er en skændsel, når han plæderer for, at vi skal indrette det danske samfund efter muslimernes helligdage og holde en dag fri i ramadanen.” lyder det fra Inger Støjberg, der slutter af med at en hård besked til Siddique.

“Ærligt talt! Sikander Siddique skal ikke komme her og trække sine islamiske helligdage ned over det danske samfund! Som muslim i Danmark må man indrette sig efter vore skikke og udvise respekt for de danske værdier!” slutter Støjberg.

Hele Sikander Saddiques sang er skrevet på den danske nationalmelodi ‘Der er et yndigt land, og den lyder således:

Der er et yndsigt land
Her bor vi sid’ om side
//: Muslim og julemand ://
Og hør nu bare Egons Plan
En fridag til os alle
//: når det er ramadan ://

Det er en gammel skik
At elske vores næste
//: For dansken er jo kvik ://
Du må tro på, hvad du kan
Så’n er det her i Danmark
//: Og nu det’ ramadan ://

Vi samles snart til eid
Med sprit og ja, med afstand
//: Din hummus er for sweet ://
Falaflen den er helt vegansk
Og durum økologisk
//: Jo, det er ramadansk //:
Et land, der bygger broer
Forbinder øer og sjæle
//: Et sammenhold så stort ://
Vort gamle Danmark - fælles hjem
Så længe vi står sammen
//: Og ikke “Os og dem” ://

Hvad synes du om Sikanders ramadan-sang?

Læs også

Popsangerinde afslører: Sked i skraldespand under koncert