Simon Emil Ammitzbøll: ‘Folk på kontanthjælp er jo ikke fattige’

Emil Ryttergaard

377 uger siden

|

19/04/2017
Politik
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
At være på kontanthjælp er ikke det samme som at være fattig, mener LA-minister Simon Emil Ammitzbøll.

Dagens topnyheder

Danskere kan ikke pr. automatik kategoriseres som fattige, fordi de er på kontanthjælp.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll til Ritzau. 

- Folk, der lever på en dansk kontanthjælp, er jo ikke fattige. De er arbejdsløse, der skal have noget at beskæftige sig med, siger ministeren til Ritzau.

Simon Emil Ammitzbølls udtalelse er en reaktion på en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der vurderer, at antallet af fattige I Danmark er fordoblet fra 2002 til 2015. 

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd benytter den tidligere regerings fattigdomsgrænse til at opgøre tallene. Dermed når de frem til, at antallet af fattige danskere er steget fra knap 20.000 til næsten 45.000. 

Ifølge den tidligere fattigdomsgrænse er man fattig, hvis ens formue er under 100.000 kroner, og man har haft en årlig indkomst under cirka 103.000 kroner i en periode på tre år i træk. Studerende er undtaget.

I dag bliver målemetoden dog ikke længere benyttet, da den borgerlige regering afskaffede fattigdomsgrænsen.

Målemetoden er 'uanvendelig', påpeger Simon Emil Ammitzbøll, der mener, at tallene i rapporten blandt andet dækker over mange arbejdsløse flygtninge, der modtager offentlige ydelser.

Derfor mener ministeren også, at man skal droppe den ‘ubrugelige målemetode’ og i stedet bruge energien på at få flere ud af hjemløshed, stofmisbrug og arbejdsløshed.

Har Simon Emil Ammitzbøll ret? Deltag i debatten på Facebook.