Skatteyderne igen flået af 'grønne' Mette: Valgte det langsomme privatfly frem for ruteflyet

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Et noget specielt kapløb ned gennem Europa, fandt sted da Mette Frederiksen skulle til arbejdsmiddag i Paris med den franske præsident Macron.

"Jeg er grøn, før jeg er rød."

Sådan lød en del af en meget omtalt kronik, som Mette Frederiksen i midten af februar indrykkede i Politiken. Her forklarede Statsministeren, at hun på en række områder havde ændret holdning, så det nu var vigtigere at sætte den grønne omstilling før den socialistiske – først og fremmest af hensyn til kommende generationer.

Men som Bjørknæs.dk kan dokumentere, er spørgsmålet dog, om der alene var tale om politiske udmeldinger uden egentligt indhold fra socialdemokraten. Det skyldes at hun allerede få dage senere, i den grad forhøjede sit eget CO2-aftryk, ved at vælge at tage privatflyet til Paris i stedet for ruteflyet.

Et privatfly, der afgik samtidig med et rutefly fra AirFrance, der også havde Paris som destination. Derfor fulgte et noget specielt kapløb ned gennem Europa mellem de to fly, som ifølge Bjørknæs.dk længe lå nærmest side om side. Det blev dog i sidste ende ruteflyet fra AirFrance, der nåede først frem – da det landede i den franske hovedstad ét enkelt minut tidligere end Mette Frederiksens privatfly.

Mediet har spurgt Statsministeriet, hvorfor Statsministeren og resten af hendes delegation bestående af blandt andet departementschef Barbara Bertelsen ikke kun valgte den miljømæssigt mest belastende rejseform. Men også hvorfor skatteyderne derved blev pålagt at betale langt mere for Mette Frederiksens Paris-rejse, end hvis hun havde taget det hurtigere rutefly.

Men Statsministeriet er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Læs også

Folketingsmedlem kritiseres for kontroversiel udtalelse: "Det, synes jeg, er dybt usmageligt"

 

 

Dagens Gossip