Socialdemokrat melder ud: Genindfør Store Bededag

Mathias Madsen

1 uge siden

|

07/06/2024
Politik
Foto: Shutterstock
Én af Mette Frederiksens egne har nu foreslået at genindføre Store Bededag.

Dagens topnyheder

Der gik chokbølger gennem landet, da Mette Frederiksen sidste år slog fast, at Store Bededag skulle afskaffes som helligdag fra og med 2024.

Over hele landet blev der afholdt demonstrationer, og debatten gik amok. Danskerne ville ikke have flere arbejdsdage.

Statsminister og formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen veg dog ikke fra sin plan, og hun viste ingen nåde. Store Bededag skulle væk for at gavne den danske økonomi.

2024 blev året hvor danskerne for første gang skulle på arbejde på Store Bededag. Aftenen forinden blev alligevel traditionen tro af mange fejret med varme hveder, og flere butikker omdøbte dagen til "Store Hvededag."

Men nu ser det ud til, at der måske er håb for Store Bededags mange fans. I hvert fald har én af Mette Frederiksens egne nu foreslået at genindføre helligdagen.

Gør det nu bare

Det er socialdemokrat og tidligere folketingsmedlem Theis Kylling Hommeltoft der i et opslag på Facebook har opfordret statsministeren til at genindføre helligdagen. Opfordringen kommer kort efter, at en ny måling har spået regeringens kollaps.

"Nu siger jeg det højt! Inden de interne kampe bryder ud i lys lue i den Socialdemokratiske folketingsgruppe, skulle man så ikke bare overveje at genindføre Store Bededag?," har socialdemokraten skrevet i sit opslag, hvor han desuden har delt forsiden fra en artikel omhandlende, at regeringen er "i frit fald."

"Penge er der jo, må vi forstå, nok af," argumenterer Hommeltoft, som desuden argumenterer for, at de nye meningsmålinger er et problem, som man er "nødt til at handle på [...]."

Du kan læse opslaget i sin fulde længde herunder.

Den nye måling, som mildest talt har givet Socialdemokratiet og regeringen i det hele taget, et wake up call, har udnævnt SF som Danmarks nye største parti.

En politisk kommentator kalder desuden målingen for en af de største nedture i nyere dansk politisk historie.