Spritny måling: De fører valget lige nu

Foto: Christoffer Regild, Folketinget

Onsdag udskrev statsminister Mette Frederiksen valg. Nu viser en helt ny meningsmåling, hvem der fører valget.

Tirsdag eftermiddag udskrev statsminister Mette Frederiksen valg. Det skete ved et kort pressemøde på Marienborg.

Læs også

Kæmpe valg-bombe fra Mette Frederiksen

Senere blev det offentliggjort, at danskerne skal til stemmeurnerne den 1. november. Og en nylig meningsmåling, som 1.025 respondenter har medvirket i, viser, at Socialdemokratiet har fået en rigtig god start på valgkampen.

TV 2 har nemlig fået udført en meningsmåling af Megafon, der viser, at Socialdemokratiet har oplevet en stor fremgang. Faktisk er der tale om så stor en fremgang, at det nu er rød blok, der har den samlede føring i valgkampen.

Ifølge den udførte meningsmåling, står Socialdemokratiet til at få 25,4 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det er en fremgang på 2,5 procentpoint, hvilket betyder, at de nærmer sig det seneste valgresultat i 2019, hvor de fik 25,9 procent af stemmerne.

Det er dog ikke blot Socialdemokratiet, der har oplevet en flot fremgang. Det er også noget, der gør sig gældende for Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne. De står nemlig til at indtage Folketinget med intet mindre end 11 mandater.

I den seneste Megafon-måling, der kom for omtrent en uge siden, var det rød blok, der stod til at tabe valget. Her stod de nemlig til 46,7 procent af stemmerne, mens den blå blok derimod stod til at sikre sig 48,6 procent af stemmerne.

Det er dog et billede, der ikke har gentaget sig ved den seneste måling. Her er det nemlig de røde partier, der har lagt sig i front med 47,5 procent af stemmerne, mens blå blok må nøjes med 46,2 procent.

Læs også

Valgkampen er kun lige startet: Nu tigger Enhedslisten om dine penge

Dette vidner også om, at der er meget tæt løb mellem de to blokke på dagens for udskrivelsen af valget. Det betyder også, at ingen af blokkene kan danne flertal uden Moderaterne, der altså står til 11 mandater. I alt står de røde partier til at få 83 mandater, mens de blå står til at få 81.

 

Dagens Gossip