Støjberg klar med tvangsbøder: Vil tvinge kommunen til at afkræve håndtryk

Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Inger Støjberg vil nu straffe landets borgmestre eller kommunale repræsentanter, hvis de undlader at afkræve et håndtryk af nye statsborgere.

Polemikken om håndtryk fra nye statsborgere har nået nye højder, efter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) nu truer med, at landets kommuner kan se frem til at skulle betale tvangsbøder.

Bøderne skal nemlig gives til borgmestre, byrødder eller kommunale embedsmænd, hvis de undlader at afkræve håndtryk fra nye statsborgere. Det skriver Eksta Bladet.

Det fastslår Inger Støjberg i et skriftligt svar til Enhedslistens indfødsretsordfører Stine Brix, der har spurgt ministeren om, hvilken straf hun anser for 'passende for de kommunale repræsentanter, der ikke afkræver de nye statsborgere et håndtryk ved de kommende kommunale ceremonier for nye statsborgere'.

Læs også

Politiet fik overraskende regning fra rasende mand: ‘Betal for min aftensmad!’

I svaret slår Støjberg fast, at det kommunale tilsyn, i tilfælde af manglende håndtryks-afkrævning, vil kunne reagere med tvangsbøder, for at tvinge kommunen til at følge reglerne.

Tvangsbøder som kommunens skatteborgerne i sidste ende kan se frem til at betale.

Tidligere har en række af landets borgmestre kritiseret kravet om, at en person skal give hånd ved ceremonien for at få dansk statsborgerskab - også borgmestre fra Støjbergs eget parti.

Læs også

Pas på! Mug fundet i populær saft

Blandt andet har Venstre-borgmester i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard, samt borgmester i Allerød, Karsten Längerich (V) slået fast, at de ikke vil tvinge nogen til at give hånd.

Også V-borgmester, Ib Boye Lauritsen fra Ikast-Brande, understreger, at han anser lovgivning om håndtryk for 'symbolpolitik' og et 'pseudo-problem'.

Også internt i Venstres folketingsgruppe er der stor uenighed om, hvorhvor man bør tvinge mennesker til at give hånd.

Lovforslaget om den omstridte håndtryksceremoni er pt. i høring.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip