Tidligere betjent tiltalt for chikane af Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock

En tidligere politibetjent er blevet tiltalt for at have chikaneret statsminister Mette Frederiksen.

Ikke alle har været tilfredse med den måde, som coronapandemien er blevet håndteret på, af statsminister Mette Frederiksen og den øvrige regering.

Læs også

Flystrejke: Lufthansa aflyser 800 flyvninger fredag

Det er dog ikke alle, der har været lige vokale om det. Én af dem, der har valgt at være dette, er den tidligere politibetjent og frihedsaktivist Lars Kragh Andersen, hvilket nu har kostet ham en tiltale for chikane.

Ifølge Ekstra Bladet er der af politiet blevet samlet 'en masse nye anklager' mod ham. Disse anklager stammer fra, da han i foråret 2021 protesterede mod statsminister Mette Frederiksens 'tyranniske dekreter'.

Tiltalen for chikane af Mette Frederiksen har han fået, fordi han har delt hendes fulde navn samt personnummer på en hjemmeside, hvor det var muligt at lave falske coronapas og negative coronatest.

Ifølge tiltalen blev hjemmesiden efterfølgende delt på flere sociale medier, herunder YouTube, Instagram og Twitter.

I forbindelse med sin deling på Instagram, skrev den tidligere politibetjent, at der var tale om 'modstand mod tyranni'. Ligeledes delte han et link til føromtalte hjemmeside, hvor man kunne generere et negativt testresultat, så man ikke skulle 'spørge Mette Frederiksen om lov'.

Det er dog ikke blot statsminister Mette Frederiksen, der har været offer for chikane ifølge tiltalen.

Lars Kragh Andersen er nemlig også tiltalte for at have chikaneret både sundhedsminister Magnus Heunicke, daværende transportminister Benny Engelbrecht og udenrigsminister Jeppe Kofod. Også de fik delt deres personnumre, mens Magnus Heunicke blev kaldt 'coronatyrannen'.

I alt er der blevet rejst tiltale for 26 forhold, der dækker over alt fra chikane af Mette Frederiksen til forsøg på medvirken til dokumentfalsk. Hertil er han også tiltalt for besiddelse af dopingmidler, pebersprays samt en totenschläger.

Læs også

Solgt over hele landet: Disse 'gifler' tilbagekaldes

Retssagen mod Lars Kragh Andersen kører den 6. og 7. september i Københavns Byret. Der er tale om en domsmandssag med påstand om fængselsstraf, og Lars Kragh Andersen nægter sig efter sigende skyldig.

 

Dagens Gossip