Truer med at vælte regeringen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En helt særlig beslutning kan ende med at få afgørende betydning for regeringen og statsminister Mette Frederiksen.

Sofie Carsten Nielsen, der er politisk leder for De Radikale, har på vegne af partiet meddelt, at man vil trække sin støtte til både til regeringen og statsminister Mette Frederiksen, hvis én konkret ting føres ud i livet.

Læs også

Ny meningsmåling: Ét parti står til at tabe stort

Hvis den nuværende model for at sende asylansøgere til Rwanda, som dog fortsat er på tegnebrættet, bliver en realitet, skal regeringen og Mette Frederiksen ikke forvente støtte fra De Radikale.

Det har Sofie Carsten Nielsen ifølge Ritzau gjort klart i et interview med Jyllands-Posten.

I dette interview blev hun af avisen spurgt om, hvilken konsekvens det vil have, såfremt den nuværende regering beslutter sig for at gennemføre den Rwanda-plan, der på nuværende tidspunkt er på tegnebrættet.

"Så kan vi ikke støtte den længere. Det kan jeg ikke se for mig," svarede Sofie Carsten Nielsen, da hun blev stillet spørgsmålet.

"Hvis det, vi ved, bliver aftalt med Rwanda i morgen, og vi helt uden om EU nu – og imod alle advarsler derfra – laver en aftale, der i så fald også bryder menneskerettighederne, så er vi virkelig på dybt vand i Danmark," lød det også fra hende.

På nuværende tidspunkt har regeringen dog endnu ikke indgået en aftale med Rwanda om, at der kan oprettes et modtagecenter for asylansøgere i landet. Dette skulle dog være noget, der bliver arbejdet på.

Det er blevet muligt, efter der sidste år blev vedtaget en ændring af udlændingeloven, som har muliggjort at oprette et nyt modtagecenter uden for Europa. 

Denne ændring skete med opbakning fra de blå partier, men samtlige af regeringens støttepartier har gjort det klart, at de er imod den nuværende plan.

Dog er det af Sofie Carsten Nielsen og De Radikale blevet forklaret, at det ikke er 'principielt imod', at man opretter et modtagecenter i udlandet.

Læs også

Anders Fogh: " Putin har opnået det stik modsatte af, hvad han ønskede"

De mener dog, at et skal ske i form af en fælles EU-løsning. Samtidig kræver de, at det sker i et land, hvor der ikke er problemer menneskerettighederne.

 

Dagens Gossip