Trump i u-vending: Går til angreb på Danmark

Foto: Shutterstock.com

Den amerikanske præsident Donald Trump skiftede hurtigt fra venlig til vred. Han kaldte først Danmark et specielt land med et fantastisk folkefærd, og ikke mange timer efter, gik han til angreb på landet.

Det er aldrig til at sige, hvad der foregår oppe i hovedet på den amerikanske præsident, Donald Trump. Det er der formentlig slet ikke nogen der ved, og det virker heller ikke altid til, at præsidenten selv er klar over det.

For et par uger siden blev det annonceret, at Donald Trump ville lægge et visit forbi Danmark i begyndelsen af september, når han alligevel skulle til Polen. Tidligt på natten den 21. september meddelte Donald Trump så, at han alligevel ikke ville komme til Danmark, da den danske Statsminister Mette Frederiksen havde udtalt sig meget klart og tydeligt om, at Danmark ikke ville sælge Grønland.

Læs også

Teenager er i tæt kontakt med Peter Madsen: Vi elsker hinanden

“Danmark er et meget specielt land med et fantastisk folkefærd, men baseret på Statsminister, Mette Frederiksens kommentar om, at hun ikke har nogen interesse i at diskutere om købet af Grønland, vil jeg udsætte vores planlagte møde om to uger til et andet tidspunkt,” 

Sådan lød det altså i en meget mild og respektfuld besked fra præsidenten, der dog ikke fik mange positive kommentarer for sin pludselig aflysning af statsbesøget.

Kaldte Metter Frederiksens kommentarer for nasty

Flere kaldte præsidentesbeslutning for barnlig, og store politiske navne havde kun hovedrysten til overs for Donald Trumps beslutning.

Om det er kritikken, som Donald Trump har ladet sig ryste af, skal være usagt, men den amerikanske præsident gik fra venlig til vred på ganske kort tid.

På Twitter ville han lige pointere, at Danmark kun betaler 1.35 % af bnp’en til Nato, hvor landet burde være på 2 %, og Danmark skulle ifølge præsidenten føle sig yderst taknemmelige for ham og USA.

Den tidligere danske Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, gad dog ikke finde sig i det angreb på Danmark, så han greb til tasterne og forsvarede.

Senere på dagen udtalte Donald Trump sig også på et pressemøde foran Det Hvide Hus, og her kritiserede han atter engang Danmark og særligt Mette Frederiksen. Han kaldte hendes kommentarer for nasty (Vamle)

Læs også

Pinligt! Kan du se, hvorfor Ella ikke skulle have sendt dette foto til sin mor?

 

 

Dagens Gossip