Valget skal udskrives inden torsdag: Dette parti taber stort ifølge den seneste meningsmåling

Foto: Shutterstock

Radikale Venstre har varslet, at de vil vælte regeringen, hvis der ikke udskrives valg inden torsdag.

Som konsekvens af minkskandalen meldte Radikale Venstre tidligere på året ud, at de vil vælte regeringen, hvis ikke statsminister Mette Frederiksen udskriver valg inden Folketingets åbning. 

Nu nærmer vi os Folketingets åbning, som er på torsdag d. 6. oktober, og Radikale Venstre holder fortsat fast i deres trussel. 

Læs også

Sæt tøjvasken over: Så billig er strømmen i dag

Det betyder, at der, som det ser ud lige nu, vil blive udskrevet valg i løbet af næste uge - uanset hvad. 

Men hvem står egentlig til at vinde valget? Det giver den seneste meningsmåling fra Voxmeter en indikation af, og det er ikke godt nyt for særligt ét parti. 

Dansk Folkeparti står nemlig kun til at få 2,5 procent af stemmerne, hvilket kun med nød af næppe er nok til at få partiet over spærregrænsen. 

Det er desuden hele 6,2 procentpoint færre end partiet fik ved valget i 2019. 

Dansk Folkepartis nedtur betyder dog ikke, at blå blok ser ud til at tabe valget. 

Derimod tyder meningsmålingen, som blev offentliggjort d. 26. semptember, på, at det bliver et tæt valg, og det skyldes primært at Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne og Det Konservative Folkeparti stormer frem. 

Radikale Venstre ser desuden ud til at få 2,1 procentpoint færre stemmer end ved valget i 2019, og selvom Socialdemokratiet ser ud til at få kun 0,8 procentpoint færre stemmer end i 2019, så er opbakningen til partiet styrtdykket de seneste par måneder og år. 

Under coronakrisen stod Danmarks største parti nemlig til at få mere end én tredjedel af alle stemmerne, men nu ser det ud til, at der kommer hård kamp om statsministerposten. 

Se alle resultaterne fra meningsmålingen herunder:

Foto: Voxmeter

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterviews af 1.004 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Interviewsne blev udført i perioden 19. til 25. september. 

Meningsmålingen har kun medtaget de personer, som ved, hvad de vil stemme. Cirka 25,6 procent af de adspurgte indgår derfor ikke i meningsmålingen. 

Læs også

Stor stigning i tyverier: Lås brænde, træpiller og brændstof inde

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip