Vild udmelding: Hvis dette sker, forsvinder Rusland

Foto: Shutterstock

Dmitrij Medvedev mener ikke, at Rusland kan tåle at tabe krigen i Ukraine. Sker det, så har han en dyster forudsigelse.

I morgen er det 365 dage siden at Rusland iværksatte invasionen af Ukraine. I sin tid lød det, at der var tale om en “militær specialoperation”.

Fra russisk side betegner man altså ikke krigen som krig, men derimod en specialoperation. Uanset hvad man kalder det, så er det ikke forløbet efter Ruslands oprindelige plan.

Læs også

DR-profil stopper med øjeblikkelig virkning

Her forventede man at kunne overtage landet ganske hurtigt, men modstanden fra Ukraine har vist at være massiv og ikke mindst vedvarende.

Derudover har Ukraine fået massive støtte fra Vesten, som har sendt meget militært materiel afsted, der flere gange har givet ukrainske soldater fremgang på slagmarken. Rusland har således mistet en hel del soldater

Desuden er Rusland underlagt nogle strenge sanktioner af blandet andet EU, så allerede nu har krigen haft konsekvenser.

Hvornår krigen får en ende, ved vi ikke.

Alligevel er man i Rusland nu begyndt at se på, hvad et eventuelt nederlag til Ukraine vil have af konsekvenser for den russiske nation efterfølgende.

Ifølge den tidligere russiske præsident, Dmitrij Medvedev, så vil det få fatale konsekvenser.  Det vil faktisk gøre en ende på Rusland.

"Hvis Rusland stopper den specielle militære operation uden at opnå en sejr, så vil landet forsvinde. Det vil blive revet i stykker," siger han i et indlæg på det sociale medie Telegram, skriver Ritzau.

Hvad Medvedev specifikt mener med "revet i stykker", uddybes ikke. Dermed er det uklart, hvad der konkret vil ske ifølge den tidligere præsident.

Læs også

Tatovering gik helt galt: Ung kvinde forlod tatovøren med tårer i øjnene

.

Dagens Gossip