Vildt beløb: Så meget betaler staten flygtninge for at rejse hjem

Foto: Ozan Kose/AFP/Ritzau Scanpix

Flere flygtninge vælger hvert år at rejse tilbage til deres hjemland igen, men det er ikke uden en stor pose penge fra den danske stat. Herunder kan du se, hvor meget staten betaler en flygtning for at rejse hjem.

Siden den første maj 2019 er 71 syrere vendt tilbage til Syrien, selvom de havde opholdstilladelse her i Danmark. De skriver Kristeligt Dagblad.

Selvom det har været af egen fri vilje, at de 71 syrere er vendt tilbage til deres hjemland, så har det krævet en del overtalelse fra den danske start, en overtalelse til en værdi af mindst 140.000 kroner.

Læs også

Hvis du ser sådan et mærke på dit barn, skal I hurtigst muligt på skadestuen

Det er nemlig det beløb, som en syrere minimum står til at modtage, hvis vedkommende vælger at rejse hjem til sit eget hjemland igen. Det fortæller Kristeligt Dagblad, der også fortæller, at Socialdemokratiet og Danske Folkeparti mener, at det er en rigtig god løsning.

Mediet skriver dog også, at det ikke kun er de 140.000 kroner, som får flygtningene til at rejse hjem igen. Det er også den mulighed, at de får lovning på, at deres opholdstilladelse i Danmark ikke forsvinder.

Dermed vil en syrere der rejser hjem, have et år til at fortryde, hvis vedkommende hellere vil tilbage til Danmark igen. 

Så mange penge bruger staten på flygtninge

Kristeligt Dagblad fortæller, at de har fået informationer af Udlændinge- og Integrationsministeriet, og de kan berette, at den danske stat forventer at bruge 102 millioner kroner på at betale flygtninge til at rejse hjem i år.

Sidste år valgt 360 flygtninge nemlig at takke ja til tilbuddet, og i år har 438 flygtninge valgt at sige ja tak i løbet af de første 10 måneder.

De fleste kan nok godt regne ud, at 140.000 kroner ganget med det antal flygtninge ikke rammer i nærheden af 102 millioner kroner, og det er der en ganske god grund til.

Den danske stat betaler nemlig mere end 140.000 kroner for at sende flygtningene hjem.

De cirka 140.000 kroner er et engangsbeløb, som flygtningene får for at sige ja tak til at forlade Danmark. Derudover så betaler staten også for rejseomkostninger samt for møbler til 30.000 kroner.

Foruden dette får de også 7.800 kroner til sygesikring i op til fire år, og derudover får de 500 kroner om måneden til børns skolegang efter hjemrejsen. Alt i alt løber det altså op i mere end 200.000 kroner, som staten betaler hver flygtning for at rejse hjem.

Læs også

Rikke bestilte en kage til kollegaerne - da de åbnede æsken blev de dybt forbløffede

 

 

Dagens Gossip