Advarer samtlige turister: Dansk ferieparadis ramt af jordskælv

Nicolai H

1 uge siden

|

09/07/2024
Rejser
Foto: Wikimedia Commons
Et jordskælv har ramt tirsdag.

Dagens topnyheder

Når tankerne falder på Rhodos, dukker billeder af solbeskinnede strande og afslappende feriedage op.

Men tirsdag blev den idylliske ø pludselig kastet ud i en anderledes rystende oplevelse.

Et jordskælv med en styrke på 4,7 på Richterskalaen ramte 22 kilometer nordøst for Rhodos, og sendte chokbølger gennem det populære turistmål.

Det svenske medie Aftonbladet samt diverse græske medier rapporterede hurtigt om skælvet, der fik rejseselskabet TUI til at sende en advarsel via SMS til deres kunder i området.

"Jordskælv finder sted indimellem på disse egne, og engang imellem sender vi en advarsel ud, hvis jordskælvet er særligt sjældent. Generelt er vores tilgang, at vi hellere vil sende for mange advarsler ud, end for få," forklarer Adam Györki, Nordic Communications Manager hos TUI, til Aftonbladet.

Når ukendte kræfter rammer

Desværre er naturens kræfter ikke ukendte hos øens beboere.

Sidste sommer blev øen hårdt ramt af naturkatastrofer og brande, hvilket fik Udenrigsministeriet til at udsende en katastrofebesked til alle danskere i risikoområder.

I rejsevejledningen blev det beskrevet:

"Hvis du opholder dig i et område, hvor der er risiko for naturbrande eller andre naturkatastrofer, modtager du automatisk en alarmbesked fra de græske beredskabsmyndigheder. Du får den som en notifikation (engelsk/græsk) på din mobiltelefon."