Danmark på verdenskendt liste over 'steder man bør besøge i 2022'

Foto: Shutterstock

Flere steder i Kongeriget Danmark har formået at komme med på New York Times' liste over 'steder man bør besøge i 2022'.

Hos Destination Nordvestkysten har de svært ved at få armene ned over New York Times' nyligt udgivede 2022 udgave af listen over 'steder man bør besøge'. 

I går, d. 10. januar, kom det nemlig frem, at Thy er på listen, som ét af de steder man bør besøge, hvor man har mulighed for at blive en del af løsningen til at forandre verden. Det skriver Nordjyske.

Læs også

Læger med optimistisk melding: Få med Omikron kommer på intensiv

"Denne form for markedsføring kan vi ikke betale for," udtalte direktør for Destination Nordvestkysten, Peter Krusborg Pedersen.

Listen er anerkendt verden over og rummer i alt 52 steder "til en forandret verden", som man bør besøge i 2022, og Thy har altså formået at få en 27. plads, som én ud af to steder i Kongeriget Danmark. 

I beskrivelsen af Thy skriver New York Times, at Thy er noget nær det fjerneste man kan komme fra København, og området beskrives nærmest eventyrligt med klitter og skove.

Området beskrives desuden som et epicenter for vindenergi, og der nævnes blandt andet Cold Hawaii, surfing ved Vorupør, øl fra Thisted Bryghus og friske fisk blandt meget andet.  

Uduover Thy har en anden del af det danske kongerige også formået at få en plads på listen; nemlig Grønland, som er havnet lidt længere nede på plads nummer 37. Den kolde del af vores kongerige beskrives på listen som et land, der har en bæredygtig fremgang, når det kommer til turisme. 

Der ligges blandt andet vægt på, at den grøndlandske organisation, Greenland Trees, har været med til at plante tusindvis af træer på øen, ligesom området Norse Ruins, som er et UNESCO verdensarvsområde, nævnes. 

På listen er det ellers primært eksotiske steder som Marokko, Gambia og New Zealand der nævnes, men også vores svenske naboer er kommet med på listen på plads nummer 35 med Höga Kusten, ligesom den skotske ø 'The Inner Hebirdes' og den hollandske by Gouda også er med.

Top fem på listen nævnt fra toppen er den italienske by Chioggia, nationalparken Chimanimani i Mozambique, bydelen Queens i New York, Northumberland i England og Zihuatanejo i Mexico. 

Læs også

Historisk stor asteroide på størrelse med Eiffeltårnet kommer 'snart' meget tæt på Jorden