Danskere kan rejse på ferie til dette land fra 1. juli

Foto: Martin Fyhn Lykke Lladó/Biofoto/Ritzau Scanpix

Allerede fra den 1.juli tyder det på, at danskerne igen kan rejse på sommerferie. I første gang lader muligheden at være et enkelt land med masser af varme.

Sommerferien har længe set sort ud, men nu er der alligevel et lys for enden af tunnelen. Fra den 1. juli tyder det nemlig på, at det igen vil være muligt for danske turister at rejse på ferie til varmere himmelstrøg.

Turen går til Grækenland, og det gør den fordi, at landets premierminister har udtalt, at landet vil åbne op for turister igen den 1. juli. Det melder flere britiske medier, og det skulle sågar være uden, at man skal i karantæne først, når man ankommer til landet.

Læs også

DMI: Denne dag vender varmen tilbage

Grækenland er et af de lande, der har været mildest ramt af coronavirussen, og samtidig er det et af de lande, der er mest afhængige af turister fra hele verden. Det anslås, at en fjerdedel af Grækenlands økonomi stammer fra turistindtægter, og derfor agter de at åbne op for turister, og allerede nu, er de begyndt at lempe på diverse restriktioner.

I Grækenland bliver der i denne weekend åbnet op for 515 strande, der har været lukket i forbindelse med coronavirussen. Derudover så bliver det allerede fra på mandag muligt at rejse til Grækenland, hvis man kan dokumentere, at man skal arbejde i landet.

Det bliver ikke helt som før

Hvis man forventer at tage af sted til Grækenland og nyde en solferie som året før, så bliver det altså ikke sådan. Der vil fortsat være restriktioner, og man kan ikke forvente, at alt er åbent som det plejer.

De britiske medier skriver blandt andet, at strande med billetindgang vil have en maks begrænsning på 50 personer pr. 1.000 kvadratmeter. Derudover er der et afstandskrav på 4 meter pr. gæster disse steder.

Hvordan det kommer til at se ud med de store resorts, som mange danskere nyder at besøge i højsæsonen, så vides det altså ikke, hvordan de vender tilbage.

Læs også

X Factor: Hun forlader programmet i aften

 

 

Dagens Gossip