Her skal du ikke rejse hen: Danskernes foretrukne feriedestinationer er fortsat ramt af restriktioner

Foto: Shutterstock

Hvis du lige nu sidder og planlægger sommerferien, så er det måske værd at tage coronasituationen i det pågældende land med i overvejelserne.

Selvom vi herhjemme i Danmark næsten kan føle, at coronapandemien er et overstået kapitel, da virusset ikke længere er en samfundskritisk sygdom, og vi dermed hverken skal leve med mundbind, forsamlingsforbud eller coronapas, så er det desværre langt fra virkeligheden i store dele af verden. 

Det er derfor værd at undersøge coronasituationen og -restriktionerne i andre lande, hvis du netop nu er i gang med at planlægge sommerens ferie.

Læs også

Sikkerhedsekspert forklarer: Derfor skal du altid bo på 2. eller 3. sal på ferier

Ifølge Finans er nogle af danskernes ti foretrukne rejsedestinationer til længere ferier nemlig Grækenland, Spanien, Frankrig og Italien, og i disse lande kan man roligt sige, at corona desværre stadig fylder meget i dagligdagen. 

Ifølge Udenrigsministeriet (UM) har samtlige af disse lande således fortsat restriktioner i en eller anden form.

Sidder du og overvejer danskernes suverænt mest foretrukne feriedestination, Spanien, som destination for årets sommerferie, så skal du måske lige overveje det lidt længere. 

Ifølge UM skal du nemlig enten være færdigvaccineret (med to stik) eller have en negativ test, som er maks 72 timer gammel, hvis du overhovedet vil have forhåbninger om at komme ind i landet. 

Derudover skal du på ferien også trækkes med, at rygning og indtagelse af alkohol i det offentlige rum er forbudt, at du skal bære mundbind indenfor, til store arrangementer udenfor og i offentlig transport, og at der i flere regioner er indført forsamlingsforbud og coronapas. 

Skal du til Grækenland gælder nogenlunde samme indrejsekrav, dog er det også et krav at udfylde en såkaldt PLF Formular, og du kan risikere at skulle udføre en hurtigtest ved grænsen. 

Her skal du ligesom i Spanien vænne dig til mundbind, da du endda også skal bære det udenfor i det offentlige rum, og er du ikke vaccineret eller tidligere smittet, så er det generelt set begrænset hvad du må, selvom du har en negativ test. 

Overvejer du i stedet Italien, så skal du overholde de nogenlunde samme indrejserestriktioner, og også her skal du leve med at bære mundbind indenfor i det offentlige rum.

Besøger du 'Støvlelandet', så skal du også være klar på at finde coronapasset frem igen, da det bruges som 'adgangskort' til stort set alt. 

Tager du i stedet til Frankrig skal du igennem de nogenlunde samme indrejserestriktioner, som ved de andre lande.

Venter du til efter d. 28. februar, så kan du dog slippe for mundbind, men du skal til gengæld kunne vise coronapas de fleste steder, og her gælder en negativ test altså ikke.

Det er derfor mere end almindelig bøvlet at rejse lige nu - især hvis du ikke er vaccineret - og selvom du ér vaccineret, så skal du vænne dig til tanken om at finde mundbindet og coronapasset frem igen. 

Kan du ikke det, så må du vente og krydse fingre for, at restriktionerne har ændret sig til sommer eller nyde ferien i Danmark. 

Læs også

Helt vildt: Søstre føder sønner, som er både brødre, fætre og 'tvillinger'

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip