Kæmpe rejseselskab er gået konkurs: Har betydning for rigtig mange danskere

Foto: Shutterstock.com

Det store velkendte rejseselskab Thomas Cook har i længere tid haft problemer med økonomien, men nu gik den altså ikke længere. Virksomheden er gået konkurs, og dermed aflyser de alle deres afgange.

Havde du booket din efterårsferie med Thomas Cook-airlines eller med det danske søsterselskab, Spies, så skal du nok tjekke en ekstra gang, om du overhovedet kan komme af sted.

Rejseselskabet Thomas Cook er nemlig begæret konkurs, og dermed skal de indstille alle deres flyvninger verden over. Det menes, at der i øjeblikket er 600.000 personer strandede på diverse feriedestinationer, da det var planen, at de skulle flyve hjem med Thomas Cook. Det kommer dog ikke til at ske.

Læs også

DMI: Bare rolig - De 20 grader fortsætter

Ud af de 600.000 rejsende forventes også, at flere danskere er blandt, men også danskere der snart skal på ferie, er blevet ramt af konkursen. Det fortæller Spies pressechef, Lisbeth Nedergaard ifølge Ekstra Bladet.

I dag mandag er der tale om fire afgange til og fire afgange fra Danmark, som er blevet aflyst på grund af konkursen. Det første aflyste fly er fra Københavns Lufthavn til Funchal i Portugal. Derudover er også klokken 07.15 flyet til Lanarca på Cypern fra Billund blevet aflyst

Senere er også en afgang til den cypriotiske by fra Københavns Lufthavn blevet aflyst. Dermed vil de danskere, der skulle på ferie, samt de danskere der skulle hjem fra ferie, ikke have mulighed for at komme af sted med det samme. Det forventes at være omkring 1.400 passagerer, hvor størstedelen er danskere.

Læs også

Advarsel: Hvis ‘Jens’ ringer, skal du lægge på

Lisbeth Nedergaard kan ikke garantere, at de danskere der skulle hjem fra deres ferie i dag, har mulighed for det .Hun opfordrer de danskere der er af sted, til at afvente en besked fra Spies, hvor de forhåbentlig får besked om, hvordan de kan komme hjem igen.

“Det kom som et rigtigt grimt chok for os. Lige nu knokler vi på livet løs, og vi afventer mange informationer”

Thomas Cook udsendte i nat en pressemeddelelse, hvori de skrev, at de gik i betalingsstandsning omgående. De havde brug for at få tilført intet mindre end 1.4 milliarder kroner, hvis de skulle have lov til at fortsætte driften.

Læs også

Ung kvinde mister livet: Tabte sin smartphone i badekarret

 

 

Dagens Gossip