Supersonisk fly rammer vanvittig fart: Vil forkorte rejsetiden markant

Foto: Shutterstock

Det supersoniske fly vil minimere rejsetiden markant.

Fly er klart den hurtigste måde at transportere sig på i denne verden. Selvom normale, kommercielle fly er ganske hurtigere, så forsøger man hele tiden at udvikle bedre og hurtigere muligheder for forbrugerne.

Virksomheden Boom Supersonic arbejder for øjeblikket med en meget ambitiøs plan, som vil kunne reducere tiden i luften markant.

Læs også

Snubler ved den anden hæk: Så gør hun det umulige

Flyet hedder The Overture, og kan flyve 1.300 mph - over dobbelt så høj hastighed som de hurtigste kommercielle fly. Det vil naturligvis gøre tiden i luften som passager en del kortere.

Man vil for eksempel korte turen mellem Miami og London ned til fem timer. En tur, der normalt ellers tager otte timer og 45 minutter. Turen mellem New York og London tager lige nu ni timer og 30 minutter, men med det nye fly vil turen kun tage tre timer og 30 minutter.

Blake Scholl, administrerende direktør for Boom Supersonic, hævder, at det nye fly også vil gøre en ende på fænomenet jetlag, som tit opstår på lange rejser, hvor man kommer igennem en masse forskellige tidszoner. Han siger følgende ifølge Mirror:

"Hvis et fly fra San Francisco til Tokyo skæres fra 12 timer til seks timer, så kan du tage afsted en hel dag senere. Hvis du tager afsted søndag morgen, kommer du dertil søndag eftermiddag, hvilket er mandag morgen japansk tid, laver du en dag med møder og kommer hjem 24 timer efter, at du var rejst uden nogen jetlag."

20 supersoniske Overture-jetfly er allerede blevet købt af American Airlines, og 40 andre er i venteposition. Flyene kommer dog ikke til at være en Airbus med hensyn til størrelse, hvorfor der forventeligt vil være mulighed for at indkvartere mellem 65 og 80 passagerer på The Overture. Komforten ombord vil være i ren business class-stil.

Da der er tale om et helt andet slags fly på alle leder og kanter, så vil prisen derfor heller ikke være som hos Ryanair eller andre low-fare selskaber. En enkeltbillet fra London til New York vil koste omkring 1.750 £ - cirka 15.000 danske kroner.

Produktionen af flyet forventes at starte i 2024.

Læs også

Advarer: Det kan gøre dig meget syg

 

Dagens Gossip