Trafikchefen i Københavns Lufthavn deler dårlig nyhed: Det vil skabe yderligere forsinkelser til sommer

26/05/2023 19:17

Mathias Madsen

Rejser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manglen på flyveledere er ikke det eneste, der kommer til at skabe flykaos denne sommer.

Mest læste i dag

Mange kan nok huske sidste sommers flykaos, da SAS var ved at gå konkurs, og det ser desværre ud til, at historien gentager sig selv i år. 

Denne gang er det dog ikke pga. hverken strejke eller en trussel om konkurs.

Det er derimod manglen på flyveledere i særligt Københavns Lufthavn, der allerede har påvirket mere end 75.000 passagerer, og som formentlig vil påvirke mange tusinde flere denne sommer. 

Det kommer nemlig til at føre til både forsinkelser og aflysninger, at der ikke er flyveledere nok i Københavns Lufthavn, men ikke nok med det, så har trafikchefen i Københavns Lufthavn, Kristoffer Plenge-Brandt, nu meddelt, at lufthavnen får endnu et stort problem denne sommer. 

Det skriver TV2, som henviser til mediet check-in.dk. 

Ifølge mediet har lufthavnen nemlig været nødsaget til at lukke én af sine to hovedbaner i hele syv uger, fordi den skal repareres. 

Arbejdet på banen blev igangsat d. 22. maj, og det vil altså være i gang helt frem til d. 7. juli og dermed finde sted midt i rigtig mange danskeres sommerferie, og det vil uundgåeligt resultere i forsinkelser og måske endda aflysninger har Plenge-Brandt forklaret.

Lukningen af banen er nemlig konstant i samtlige syv uger, og det betyder, at de fly, der skal lette fra og lande i Københavns Lufthavn, kun har én hovedbane i stedet for to at gøre brug af.