Danske Thor har skrevet verdenshistorie med utrolig bedrift: Det endte med at tage 10 år

26/05/2023 19:15

Mathias Madsen

Rejser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Torbjørn 'Thor' C. Pedersen har opnået en bedrift, som ingen andre nogensinde har opnået - og det tog ham næsten 10 år.

Mest læste i dag

D. 10. oktober 2013 dragede Torbjørn C. Pedersen - bedre kendt som Thor - ud i verden med et helt særligt mål. 

Han ønskede at bevise, at der findes venlige mennesker i alle lande, og at "en fremmed blot er en ven, man ikke har mødt endnu."

Med det motto 'under armen' besluttede Thor sig for at starte en rejse, som skulle vise sig at vare næsten 10 år. 

Han ville nemlig være den første person i verdenshistorien til at rejse til hvert eneste land i verden i én uafbrudt rejse helt uden at flyve, og her næsten 10 år senere kan han endelig sige, at det lykkedes. 

På hans Facebook-side, Once Upon a Saga, kunne man således d. 23. maj læse, at han var kommet til Maldiverne, som var det 203. og sidste land på hans liste. 

"Nå, det var ikke så svært! Faktisk var det KLART det sværeste, jeg nogensinde har udsat mig selv for!!! Men sikke en uddannelse!! Og det føles som et succesfuldt sociologisk eksperiment, da jeg bogstavelig talt kan påstå at have fundet venlighed og støtte fra folk i ALLE LANDE I VERDEN," står der blandt andet i opslaget, som i skrivende stund har fået mere end 4.000 'likes'. 

"Sammen har vi skrevet historie! Hvad var teori indtil denne dag er nu blevet bevist for første gang i menneskehedens historie: Det var muligt at rejse til HVERT eneste land på en UAFBRUDT rejse helt UDEN AT FLYVE!!," står der desuden i opslaget, som kan læses i sin fulde længde herunder (artiklen fortsætter under opslaget):

Thor skulle undervejs opholde sig i minimum 24 timer i samtlige 203 lande på listen, og han måtte ikke flyve eller tage hjem på noget tidspunkt.

Det betyder, at han har rejst utrolig meget med tog, busser og fragtskibe, ligesom han undervejs blandt andet er blevet gift, har været igennem krigszoner, har bøvlet med visa og har været fanget i årevis i Hong Kong pga. corona

Derfor gjorde han det

Thors rejse har uden tvivl været en udfordrende og til tider langsommelig rejse, men ifølge Thor selv har han gjort det af primært tre årsager. 

Først og fremmest vil han gerne gøre noget, som "ingen nogensinde har gjort."

"At gøre noget nyt er spændende, og det viser sig, at det er en kilde til inspiration og motivation for mange," har han således udtalt.

Derudover har Thor på sin rejse rejst som ambassadør for det danske Røde Kors og arbejdet for at sprede information om organisationens arbejde, og sidst men ikke mindst begav Thor sig ud på rejsen, fordi han vil bevise, at "en fremmed blot er en ven, man ikke har mødt endnu."

"Det er min absolut største ære at være i stand til at give hvert land, jeg besøger, en eller anden form for repræsentation på en positiv måde. Hvert land i verden har ret til at blive set som det potentielt bedste land i verden," har Thor udtalt og uddybet: 

"Hvis du vil have det negative, er der masser at finde. Vi bør ignorere de mørkere sider i livet. Sagaen handler derimod om at balancere informationen ved at lyse lidt på hverdagsfolkene, som der jo er flest af."

Nu har Thor endelig opnået sit mål om at blive den første i verden til at rejse til alle verdens lande på én uafbrudt rejse helt uden at flyve, og det lyder til, at han også mener, at han har opnået sit mål om at bevise, at der er venlighed i alle lande i verden. 

Nu mangler han blot at udforske Maldiverne og turen hjem, som selvfølgelig heller ikke foregår med fly, og som derfor formentlig kommer til at tage uger - hvis ikke måneder. 

Hvis du vil læse mere om Thor og hans rejse, kan du gøre det på hans Facebook-side, Once Upon a Saga, eller på hans hjemmeside, onceuponasaga.dk.