Se video: Mere end 75.000 aber om året bruges til brutale forsøg

Nye optagelser af opdrættede aber, der bliver taget fra deres forældre for at blive brugt til forsøg i laboratorier, er lagt på Youtube.

Optagelserne er blevet filmeti Holland, men det er ikke det eneste sted, hvor man kan finde disse opdrætningfaciliteter. I Storbritanien er antallet af lignende faciliteter stigende, selvom der er EU-lovgivninger, der forbyder det. .

I dag, den 1. september, er International Primate Day, og kampagnegruppen Animal Defenders International (ADI) opfordrer alle regeringer til at forklare stigningen i den grusomme og unødvendige praksis og handle i forhold til at stoppe denne praksis. 

Ifølge ADI blev 246 abeunger brugt i britiske laboratorier sidste år. Unger af vildt indfangede aber bliver kaldt F1-primater, mens de vildt indfangede aber kaldes F0.

I henhold til EU-lovgivning vil brugen af F1-primater blive udfaset og forbudt fra november 2022. Idet Storbritanien er på vej ud af EU hersker der usikkerhed om reglerne og ADI er bekymrede for, om Storbritanien vælger at droppe disse regler.

Selvom der stadig bruges en del primater til forsøg i EU, så er tallet ingenting i forhold til USA. I 2017 blev der brugt over 75.000 primater til forsøg i laboratorier, hvilket er en stigning på seks procent fra 2016. De fleste af de importerede dyr var langhalede makaker, som er en af de mest almindelige abearter, der blev anvendt til dyreforsøg.

Artiklen fortsætter efter billedet

Det er aber af denne type, der ofte benyttes i dyreforsøg.

Ifølge ADI bruges de fleste primater i Storbritannien og USA til lovgivningspligtige sikkerhedstest af stoffer. I disse tests bliver aberne udsat for tvangsfodring, injektioner af eksperimentelle stoffer, fastspænding og andet som kan have livstruende følgevirkninger.

ADI opfordrer offentligheden til at gøre deres regeringer opmærksomme på problemerne med dyreforsøg, så disse forsøg kan udfases. 

Læs også

Hund advarer sin ejer og redder marsvinunge

 

 

Dagens Gossip