3 ting du skal huske, når du bygger træterrasse

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Du tænker måske, at du hurtigt og let kan bygge en flot og funktionel træterrasse. Dette kræver dog en smule planlægning og præcision! Der er nemlig flere forskellige ting, du skal have styr på, før du for alvor kan gå i gang med byggeprocessen. Vil du gerne bygge din egen træterrasse? Så læs med herunder, hvor du får en oversigt over 3 ting, du skal huske, når du skal bygge en lækker terrasse.

Lav en fast byggetegning

Det første du skal gøre, når du skal bygge en træterrasse, er, at lave en fast byggetegning. Mange tror, at en træterrasse blot kan bygges i frie hænder. Uanset hvor dygtige hænder du har, kræver bygningen dog en fast byggetegning. Har du ikke en målfast byggetegning, kan resultatet blive uholdbart, skævt og vakkelvornt. Når du skal lave en byggetegning, kan du med fordel gøre det på et tegneprogram. Her kan du både tegne hus og terrasse, så det gøres så realistisk som muligt. 

Hav styr på materialerne

En anden ting du skal huske, når du bygger en træterrasse, er, at have styr på materialerne. Materialerne er altafgørende for, at du får et flot og holdbart resultat. Det første du skal starte med at udvælge, når du påbegynder bygningen, er brædderne. Det er brædderne, der skal være omdrejningspunktet for din træterrasse. Brædderne skal ikke kun være flotte at kigge på, men også behagelige at stå samt træde på. Derudover skal brædderne kunne håndtere alt slags vejr - både det ekstra kolde og det ekstra varme! Ønsker du flotte og holdbare terrassebrædder, til en fair pris, kan du eksempelvis undersøge thermowood terrassebrædder

Hold afstand mellem brædderne

Det sidste du skal huske, er at holde afstand mellem brædderne. Det lyder måske skørt, men brædderne skal faktisk lægges med en del afstand for at fungere optimalt. Som tidligere nævnt skal terrassen kunne håndtere det meste vind og vejr. For at træterrassen kan dette, skal vand, regn og slud kunne forsvinde et sted hen. Laver du ikke afstand mellem dine brædder, risikerer du, at regnen sætter sig på brædderne i stedet for blot at løbe ned imellem. Der skal ikke meget regn til, før dette beskadiger brædderne. Derudover er afstand mellem brædderne med til at skabe god ventilation, så brædderne hurtigere tørre efter en omgang regn. Du skal altså huske at holde en god afstand mellem brædderne!

 

Dagens Gossip