Facts og myter om hashforbrug

Valdemar Lind

211 uger siden

|

11/05/2021
Sponsoreret indhold
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Dette indhold er sponsoreret 

Det kan være meget svært at gennemskue, om man kan stole på alt man læser. Men er man måske i tvivl om hvorvidt man er på vej ud i et misbrug, eller blot er nysgerrig på konsekvenserne af hash, kan det være smart at holde sig opdateret. Målet er her at få afklaret myter, og bekræftet faktuelle informationer om hash og hampplanten. 

Forskellen på forbrug og misbrug

Mange danskere, og især unge, har prøvet at ryge hash. Om det er i hverdagen eller til fester, kan rygning generelt få alvorlige konsekvenser. Et ikke alarmerende forbrug, svarer til at man meget sjældent, eller aldrig selv, indtager hash, fordi det i sig selv er et vanedannende og afhængighedsskabende stof. Oplever man et behov udover det, skal man overveje om man er på vej ud i et hashmisbrug. Når man snakker om misbrug, er der hovedsageligt tale om en psykisk afhængighed, som ved ophør kan forårsage irritation, søvnbesvær og psykisk ustabilitet. Derfor er det meget vigtigt, at man i tilfælde af et misbrug også opsøger hjælp, så man ikke risikerer depression eller angstanfald. I dag er det sådan, at hver 6. ung bliver afhængig. 

Hvad er hash?

Hash er lavet af hampeplanten Cannabis Sativa, og indeholder også det aktive stof THC. Man kan bedst beskrive det som en harpiks, der er blandet og presset sammen med planter. Det findes typisk i klumper eller plader, og er ofte sort, brun, rød eller grøn. Det aktive stof THC findes i mængder omkring 10-40%. Rusen kan ved rygning indtræde efter få minutter, og varer som regel i 3-4 timer. Man kan dog måle inaktive stoffer i urinen i op til 8 uger efter indtagelse. Der er dog ingen tvivl om, at ligesom alkohol, er hash skadeligt ved regelmæssig indtagelse. 

Lovgivning på området

I Danmark er det ulovligt, at være i besiddelse af euforiserende stoffer, og man overtræder derfor loven hvis man ryger hash. Man må i realiteten have til eget forbrug, som altså er under 10 gram, men det kan altså alligevel straffes med bøde af politiet. Bliver man opdaget eller taget af politiet, når man er i besiddelse af euforiserende stoffer kan man enten være heldig at få en advarsel, eller en minimumsbøde på 2000 kroner. Så selvom det er sjældent, at man bliver sigtet for at ryge det, skal man alligevel tage lovgivningen alvorligt. 

 
Ads by MGDK