Skal din have opdateres? Her finder du alt hvad du skal bruge

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Trænger din have til en opfriskning, eller vil du gerne dyrke dine egne råvarer, bør du gå efter danskproducerede planter. Når du køber danskproducerede planter til din have, får du planter, der er tilpasset det danske klima.

Der findes havecentre, som udelukkende handler med danskproducerede planter, såsom PlanteCenter Fyn, der opfordrer dig til at være nysgerrig og kritisk, når du handler planter til din have.

Vil du satse på mere selvforsyning?

Der er ingen tvivl om, vi er i en tid, hvor det er ekstra dyrt at handle fødevarer, specielt hvis du kigger efter god kvalitet. Det kan faktisk godt gøre lidt ondt, når der skal betales i supermarkedet.

Du kan begynde at planlægge, hvilke frugttræer og frugtbuske du vil have glæde af, så du kan spare penge i husholdningen.

Måske kan du rigtig godt lide hindbær i din smoothie, måske har du altid hasselnødder i køkkenskabet, måske har børnene altid et æble eller en pære med i madpakken. Det hele kan du med stor succes høste fra din egen have. Råvarer høstet fra den danske muld smager bare bedre, og du har tilmed glæden ved at følge maden fra jord til bord.

Er den en prydhave, du ønsker?

Du bør overveje, hvor meget tid du har lyst til at bruge i din have, når du vælger planter. Du skal også overveje, om din have skal være minimalistisk og overskuelig, eller om den skal være med mange små rum og mere huleagtig at opholde sig i. Tænk både blomstringsperioder, efterårsfarver, bær og stedsegrønt ind i din have, så den er smuk på alle årstider.

En smuk have giver ro i sjælen, og det er uanset, om det er en velorganiseret og minimalistisk have, eller om det er en mere vild og utæmmet have. Så længe haven opfylder dine behov, vil du få meget mere glæde af din have hele året rundt.

Planlæg din have hjemme fra sofaen og spar penge

Det er muligt at handle haveplanter i det lokale havecenter, men det er faktisk også muligt at købe dem online. En af de helt store fordele ved at handle på nettet er, at du kan spare en del penge, der er ofte et meget større udvalg, og så slipper du for at bakse rundt med planterne for at få dem ind i bilen.

At anlægge en ny have, eller friske den gamle have op, kan være en dyr fornøjelse. Det kan derfor være en stor fordel for dig at undersøge, hvor du får mest for pengene, inden du beslutter dig. Ofte kan du få lige så god service hos en webshop som i en fysisk butik, og det er måske de samme varer, de tilbyder dig.

 

Dagens Gossip