Champions League overblik: Liverpool tæt på exit

Bliver det exit til Jürgen Klopp over Liverpool i aftenens Champions League runde? Få det store Champions League overblik i denne artikel. Foto: Christian Bruna/EPA/Ritzau Scanpix

Liverpool kan stå foran et ydmygende exit fra Champions League, hvis de i aften taber til Red Bull Salzburg. Også storhold som Chelsea, Ajax, Dortmund, Inter m.fl. kan vinke farvel til Champions League i aften.

Det er blevet tirsdag aften, og det betyder, at der atter er Champions League. I dag og i morgen bliver de otte Champions League-grupper afgjort, og dermed skal vi finde de 16 hold, der skal videre til knald eller fald kampene.

I dag får vi afgjort hvilke otte hold der går videre fra henholdsvis Gruppe E, Gruppe F, Gruppe G og Gruppe H.

Læs også

Fitbit-ur afslørede mandens utroskab

På trods af at alle hold har afviklet fem kampe, så er der kun et enkelt hold, der er sikre på at gå videre til knockout-runden og det er FC Barcelona.

Selv store hold som Liverpool, Chelsea og Ajax kan fortsat ryge ud, og særligt Liverpool bør være nervøse i aften.

Gruppe E

Vi starter med Gruppe E hvor Liverpool i øjeblikket ligger på førstepladsen. Den førsteplads skal de dog ikke føle sig alt for trygge ved, for et nederlag i aften vil meget vel sende dem direkte i Europa League.

Napoli møder Genk som de forventes at besejre, og det vil sende Napoli op på 12 point. Liverpool skal møde Red Bull Salzburg på udebane, og det bliver ikke noget let opgør. Det første opgør endte 3-2 i Liverpool, og netop de mange udebanemål gør, at Liverpool skal føle sig pressede.

Hvis Salzburg vinder 1-0, 2-1, 3-2 eller med mere end et mål, så ryger Liverpool ned på en tredjeplads, hvis Napoli altså slår Genk. Liverpool og Salzburg vil være á point, men Salzburg vil være bedre individuelt.

Afhængigt af aftenens resultater kan det ende med CL-knockout eller EL-knockout til tre ud af fire hold i gruppen, da Genk ikke kan nå noget som helst.

Gruppe F

FC Barcelona sikrede sig videre avancement i forrige runde, mens Slavia Prag ikke kan nå noget som helst. Det hele er dermed op til Inter og Dortmund at afgøre skæbnen om, hvem der skal fortsætte i Champions League og hvem der skal i Europa League.

Dortmund har den ‘letteste’ opgave, da de møder Slavia Prag på hjemmebane, mens Inter får besøg af FC Barcelona. Det er dog klar til Inters fordel, at Barcelona allerede er sikre på førstepladsen i gruppen, for de kan derfor stille med reserverne i Milano.

Inter er individuelt bedre end Dortmund, og derfor kan Dortmund kun gå videre, hvis de i aften henter flere point end Inter. Inter mål altså ikke vinde i aften, hvis Dortmund vil videre i Champions League.

Gruppe G

I Gruppe G er alt stort set åbent. Benfica kan teoretisk set nå at gå videre, men matematisk bliver det svært. Det kræver en sejr på mindst tre mål over Zenit, mens Leipzig vinder med tre mål over Lyon. Vinder Leipzig kun med to mål, vil det kræve en sejr på fire mål over Zenit eller fem mål, hvis Leipzig kun vinder med et mål.

Det bliver dog højst sandsynligt en kamp mellem de tre øverste hold, og her bliver det spændende. Zenit og Lyon ligger fuldstændig med samme antal point og samme målscore. Over dem ligger Leipzig med 10 point og kun et scoret mål mere end Zenit og Lyon.

Leipzig er 100 % sikre på videre avancement, hvis de får et point mod Lyon på udebane. Det kan også sende Lyon videre, hvis Benfica slår Zenit.

Læs også

Tesla 3 på autopilot kører ind i politibil

Hvis Zenit slår Benfica og Lyon slår Leipzig, vil alle tre hold ende på 10 point. Indbyrdes slår holdene hinanden på kryds og tværs, og så vil de i sidste ende komme an på målscoren. Leipzig er et mål bedre end de to andre hold nu, men de vil være mindst et mål dårligere, hvis de taber med bare et mål i aften.

Leipzig vil derfor trække det korteste strå.

Gruppe H

Spænding er der også masser af i den sidste Champions League-gruppe. Sidste års semifinalister fra Ajax ligger i toppen af Gruppe H med 10 point, mens Valencia og Chelsea ligger på de efterfølgende pladser med otte point.

I bunden ligger Lille med 1 point, og de kan dermed ikke nå noget som helst.

Ajax møder Valencia på hjemmebane, mens Chelsea hjemme får besøg af Lille. Alle holdene kan gå videre med en sejr, mens Ajax dog kan nøjes med uafgjort.

Hvis Ajax får uafgjort på hjemmebane mod Valencia, vil de være sikre på at gå videre, og det vil Valencia også, hvis Chelsea ikke formår at slå Lille på hjemmebane. Hvis Chelsea vinder hjemme på Stamford Bridge, vil de dog gå videre med Ajax.

Skulle Valencia besejre Ajax på udebane vil de være sikre på avancement, og her er det så Ajax, der skal håbe på, at Chelsea ikke vinder over Lille.

Konklusionen for aftenens Champions League opgør er altså, at der er masser på spil i samtlige grupper. De fleste hold har fortsat noget at spille for, og flere storhold vil stå foran et exit, hvis de snubler i dag.

Den største overraskelse vil helt sikkert være, hvis sidste års Champions League vindere, og topholdet i Premier League, Liverpool, går hen og ryger ud.

Læs også

Rusland udelukkes for sport i 4 år - Måske farvel til EM og VM

 

 

Dagens Gossip