Rusland udelukkes for sport i 4 år - Måske farvel til EM og VM

Foto: Christian Charisius/DPA/Ritzau Scanpix

Når Danmark til næste sommer skal deltage ved EM-slutrunden 2020, så er det ikke sikkert, at de skal møde Rusland. Den store nation er nemlig netop blevet straffet for deres statsstyrede dopingprogram, hvor de skal være i skammekrogen i fire år.

Det blev i slutningen af sidste måned blev det på rygtebørsen fremført, der Rusland kunne ende med at blive udelukket fra alt topsport i en længere periode som følge af det statsstyrede dopingprogram for at sikre de bedste præstationer hos sportsudøverne.

Læs også

Skat vil fjerne dette fradrag: Får betydning for mange tusinde danskere

For ganske kort tid siden fik Rusland så sin dom, da Det Internationale Antidopingagentur (WADA) skulle stemme om landets skæbne. Under et møde i den schweiziske by Lausanne blev det enstemmigt vedtaget, at Rusland skal udelukkes fra sport i de kommende fire år.

Det vil kun være muligt som russisk sportsudøver at stille op, hvis de kan bevise, at de ikke har været en del af det statsstyrede dopingprogram. Hvis man kan det, må man få lov at stille op under et helt særligt flag, da det russiske flag vil være forbudt.

Det var også tilfældet under vinter-OL sidste år.

Hvad betyder det for VM og EM?

Indtil videre er det klarlagt, at Rusland ikke får lov til at stille op ved hverken OL eller Vinter-OL i de kommende fire år. Det er dog endnu usikkert, hvilken skæbne Rusland lider under i forbindelse med fodbold.

Fodboldlandsholdet har nemlig allerede kvalificeret sig til EM-slutrunden 2020, hvor de blandt andet er i gruppe med Danmark, men det kan meget vel ende med, at de ikke får lov til at stille op.

Sikkert er det hvert fald, at Rusland ikke får lov til at stille op ved VM i Qatar i 2022. Det har en talsmand fra WADA udtalt til New York Times efter afgørelsen.

Rusland har 21 dage til at træffe en beslutning om, hvorvidt de vil appellere sagen til Den Internationale Sportsdomstol.

Læs også

Nyt studie om snus: Så farligt er det

 

 

Dagens Gossip