Dansk VM-guld giver vigtig bonus

Mikkel Hansen der blev topscorer og turneringens bedste spiller, tager sig en velfortjent bajer ved siden af Anders Zachariassen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

VM-guldet var ikke blot den første af slagsen til Danmark, det sikrede også landsholdet en vigtig bonus, da holdet nu kan gå direkte til Tokyo i 2020, uden at skulle kvalificere sig først.

Søndag den 27. januar var der folkefest i Danmark, da det lykkedes det danske herrelandshold i håndbold at vinde VM-guld for første gang nogensinde. Danskerne var i al enkelthed klasser over deres norske naboer, som blev sendt hjem med en øretæve på hele 31-22.

Det er dog ikke kun guldmedaljen og det flotte trofæ, som Danmark kan glæde sig over. Med VM-guldet kom der nemlig en ekstra bonus, og det betyder, at Danmark allerede har sikret sig en plads blandt det fineste selskab, når der skal afholdes OL i Tokyo i 2020.

Normalt plejer håndboldlandsholdene ellers at skulle kvalificere sig til de olympiske lege i løbet af det foregående år, men det bliver ikke nødvendigt for Danmark, der altså med den flotte sejr over Norge også sikrede sig, at de skal spille OL i 2020, hvor Danmark får mulighed for at forsvare deres seneste OL-guld.

Den sikrede OL-billet glæder også succestræneren Nikolaj Jacobsen, der har tænkt sig at give spillerne lidt mere ferie.

”Det giver en roligere sommer for os. Det gør også, at spillerne kan få lidt mere ferie. Det kan blive vigtigt på den lange bane, at vi ikke skal være samlet til en OL-kvalifikation,” fortæller han ifølge TV2.

Hos Morten Henriksen der er sportschef hos Dansk Håndbold Forbund, er der også stor glæde over, at Danmark allerede nu har kvalificeret sig, da de så kan begynde at planlægge turen i 2020.

”Det er vanvittigt dejligt, fordi jeg allerede nu har nogle aftaler i forhold til precamp (OL-optaktslejr i Japan, red.), og vi kan planlægge det allerede nu, fordi vi har et hold med,” fortæller han.

Mulighed for tre på stribe

Med Danmark der nu både er olympiske- og verdensmestre, er der mulighed for, at landsholdet kan tage en hel unik titel. De mangler nu blot at vinde EM-slutrunden, der finder sted i januar 2020, og så vil landsholdet have tre på striber.

Det er en bedrift, som kun Frankrig har prøvet før, hvor de har stået på toppen af skamlen ved tre slutrunder i træk. Meget tyder dog på, at Danmark er ved at vælte franskmændene af pinden, og hvis Danmark kan fortsætte i samme overlegne stil, så er der noget der tyder på, at Danmark skal ende med at være både verdens- olympiske- og europamestre i håndbold.

Vi krydser fingre, for det ville godt nok være en stor bedrift af Nikolaj Jacobsens mandskab.

Læs også

Danmark i toppen på liste over lande, der bidrager mest til verden

 

 

Dagens Gossip