Endnu en professionel fodboldspiller kollapser under kamp

Foto: David Klein/AP/Ritzau Scanpix

Tirsdag aften blev endnu en professionel fodboldspiller hastet til hospitalet, efter at være kollapset under en kamp.

Sheffield United-spiller John Fleck blev tirsdag aften hastet på hospitalet, efter at være kollapset på banen under en Championship-kamp mod Reading.

Læs også

Mand injicerede sig selv med coronavaccine: Ville se sin søn

Sheffield førte 1-0 på et mål scoret af Jayden Bogle i det 56. minut, da Fleck pludselig kollapsede. Hans holdkammerater ilede til stedet, og fik hurtigt tilkaldt lægehjælp.

Den 30-årige spiller blev behandlet på banen på Madejski Stadium i ti minutter, inden han blev transporteret til hospitalet. Det skriver Daily Mail.

"Han er på hospitalet, han er ved bevidsthed, og han spurgte om resultatet. Forhåbentlig er han okay," sagde Sheffield-boss Slavisa Jokanovic efter kampen.

"Han er i sikkerhed, i gode hænder, og vi beder til, at alt bliver okay."

Ifølge Sky Sports News var Fleck 'i stand til at stå ved hjælp af en iltmaske' og var 'ved bevidsthed', da han forlod stadion. Han blev dog transporteret ud på en båre.

På Sheffield Uniteds officielle Twitter-konto bekræfter klubben, at midtbanespilleren var ved bevidsthed, da han forlod stadion. De ønskede ham ligeledes god bedring.

"Ud fra, hvad vi har fået at vide, er John Fleck ved bevidsthed og kommunikerer med beredskabspersonalet efter den forfærdelige hændelse. Vi krydser fingrer for komplet bedring," lød det i en meddelelse fra South Yorkshire Police.

Fleck modtog et stående bifald fra publikum, da han blev båret ud af stadion på en båre, hvorefter han - som nævnt - blev bragt til et nærliggende hospital.

Kampen blev genoptaget kort efter Fleck forlod banen, hvor han blev afløst af Conor Hourihane. Dommeren valgte at lægge 13 minutters tillægstid til.

Sheffield United formåede at holde fast i føringen på 1-0, og sikrede sig dermed tre point. Efter kampen gav de klubbens fans en opdatering på Flecks situation på Twitter.

"3 point til The Blades. Endnu vigtigere er, at John Fleck var ved bevidsthed, da han forlod stadion med ambulancen."

"Vi vil give fansene en yderligere opdatering, når den kommer. God bedring, John."

Er sket før

Det er langt fra første gang i år, at en professionel fodboldspiller pludselig kollapser under en kamp.

Et af de mest velkendte tilfælde her i landet, er Christian Eriksens kollaps i EM-kampen mod Finland, der blev spillet i Parken i juni.

Siden har der også været et par tilfælde i de lavere danske rækker, hvor bl.a. Kolding IF's Ahmed Daghim faldt om under opvarmning, mens Vendsyssel FF's Wessam Abou Ali også kollapsede under en kamp.

Ahmed Daghim blev kørt på hospitalet, og efterfølgende har Kolding IF meddelt, at han efter omstændighederne har det godt.

Wessam Abou Ali kom heldigvis også hurtigt til hægterne efter sit kollaps, og besøgte hurtigt sine holdkammerater fra Vendsyssel FF på træningsbanen.

I starten af november faldt den 28-årige Sogndal-spiller Emil Pálsson om på banen, og blev hentet af en luftambulance, efter at være blevet behandlet på banen i ti minutter.

Læs også

Heunicke med kraftigt opråb til danskerne

Derudover måtte Barcelona-angriber Sergio Agüero også forlade banen med åndedrætsbesvær og brystsmerter i en kamp. Sidenhen har der været rygter om, at argentineren er nødt til at indstille sin karriere. Dette er dog ikke bekræftet endnu.