Her er scanarierne: Sådan går Danmark videre til semifinalen ved VM i Håndbold

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der er gode muligheder for, at Danmark går videre til semifinalen ved håndbold VM på hjemmebane. Hele fire forskellige scenarier er der, som kan sende Danmark videre. To af dem er blandt andet, at Danmark snildt kan tabe med flere mål.

I går var der skandinavisk duel af de helt store, da Sverige og Norge tørnede sammen ved mellemrunden i VM i håndbold. Det endte med en sejr på tre mål til Norge, men havde Sverige formået at tage de to point, så ville Danmark allerede have være sikre på en plads i semifinalen, selvom de selv skulle tabe til Egypten.

Der var dog ingen hjælpe at hente, og Danmark slog forholdsvis let Egypten med 26-20 i Jyske Bank Boxen i Herning.

Resultatet er nu det, at Danmark efter to kampe i mellemrunden er Danmark i spidsen med 8 point, hvor de har to point ned til henholdsvis Sverige og Norge, der begge ligger med seks point. Efter dem kommer Ungarn med tre point, derefter Egypten med et point og Tunesien med nul point. Det er dog kun Sverige og Norge der er interessante for Danmarks videre færden i turneringen.

Danmark skal nemlig møde Sverige i den sidste kamp i mellemrunden, som spilles i morgen, men hvad skal der til, for at Danmark går videre til semifinalen ved VM i håndbold 2019?

Sådan går Danmark videre til semifinalen

Der er tre måder hvorpå, at Danmark kan kvalificere sig til semifinalen. Ligesom inden kampen mod Egypten i går, så er der allerede mulighed for, at Danmark kan spille sig videre, inden de selv skal på banen mod Sverige.

Det første scenarie handler nemlig om, at Norge ikke vinder deres kampe.

Mulighed nr. 1: Norge vinder ikke.

Hvis Norge mod forventning skulle gå hen og smide point til Ungarn, så vil de maksimum kunne ende på syv point, hvilket er et færre end Danmark. Norges kamp mod Ungarn er deres sidste mulighed for at få point, så med uafgjort eller et nederlag, vil de ikke længere kunne gå forbi Danmark.

Mulighed nr. 2: Danmark taber ikke til Sverige

Hvis ikke vi får hjælp fra Ungarn i den første kamp, så er der heldigvis stadig masser af muligheder for at gå videre til semifinalen ved VM i håndbold 2019. Hvis Danmark sikrer sig IKKE at tabe til Sverige, så er vi sikre på at gå videre.

Et eller to point vil nemlig være nok til, at vi hverken kan blive overhalet af Sverige eller Norge, og så er Danmark et skridt nærmere finalen.

Mulighed nr. 3:  Danmark taber ikke med mere end fire mål til Sverige

Grundet de indbyrdes opgør de tre lande i mellem, kan det godt lade sig gøre for Danmark at tabe kampen og alligevel gå videre til semifinalen. Faktisk har Danmark en buffer på hele fire mål, som de må tabe til Sverige med.

Et nederlag på eksempelvis 22-26 vil betyde, at både Danmark og Sverige går videre. Var der nogen der snakkede konspiration, som da Danmark og Sverige sendte Italien ud ved EM 2004 i Portugal.

Mulighed nr. 4: Danmark taber med fem mål, men scorer selv 27.

Nu bliver det en anelse mere kryptisk ved den sidste mulighed. Danmark kan stadig komme i semifinalen, selvom de skulle tabe med fem mål til Sverige. Det vil dog kræve, at Danmark selv score mindst 27 mål i kampen.

Taber Danmark 27-32, så vil Danmark altså fortsat gå videre til semifinalen ved dette års håndbold VM, der afholdes i Danmark og Tyskland.

Netop Tyskland kan blive Danmarks modstander i finalen, da Tyskland og Frankrig allerede har sikret sig videre avancement til semifinalen fra deres mellemrunde. Hvem der ender på førstepladsen i deres gruppe, bliver dog afgjort i morgen.

Læs også

Skal du have penge tilbage fra SKAT? - Se hvornår du kan tjekke din årsopgørelse

 

 

Dagens Gossip