I aften bliver det afgjort: Sådan kommer Danmark til EM 2020

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I aften bliver det endelig afgjort. Irland og Danmark mødes i en afgørende kamp om at kvalificere sig til EM 2020. Herunder kan du se hvad det kræver, for at Danmark kommer med til EM.

Mange millioner mennesker vil i aften sidde klistret foran tv-skærmen, når Irland og Danmark mødes i den sidste og afgørende kamp i EM-kvalifikationen. 

Det er nemlig de to hold, der spiller om den sidste EM-plads i Gruppe D, medmindre at Schweiz går ud og leverer et stort flop mod lilleput-nationen Gibraltar.

Læs også

Smart trick går viralt - sådan undgår du at blive fanget af de nye fotovogne

Klokken 20:45 i aften fløjter den tyske dommer Felix Brych opgøret i gang, og cirka klokken 22.35 vil skæbnen for en af de to nationer være afgjort. Danmark er favoritter til opgøret, men kan de stå for presset på Aviva Stadium i Dublin, hvor Danmark for to år siden besejrede Irland med 5-1 i den afgørende kvalifikationskamp til EM.

Sådan kommer Danmark til EM

Der er tre måder hvorpå, at Danmark kan komme til EM 2020. Herunder kan du se en af de tre udfald, der kan sende Danmark til slutrunden næste år, der blandt andet bliver afholdt i Danmark.

Danmark vinder

Hvis Danmark vinder over Irland, vil Danmark gå videre til EM som vindere af Gruppe D. Danmark vil ende på 18 point, mens Schweiz højst sandsynligt vil ende på 17 point og dermed tage den anden EM-billet.

Uafgjort

Hvis Danmark og Irland spiller uafgjort i aften, så vil Danmark fortsat kvalificere sig til EM. Danmark vil i så fald ende på 16 point, hvilket vil være nok til at sende dem videre.

Det vil dog højst sandsynligt blot være på en 2. plads.

Nederlag

Hvis Danmark taber til Irland i aften, vil det være meget svært at kvalificere sig til EM. Det vil nemlig kræve, at Schweiz taber deres kamp mod Gibraltar. Det gør de næppe, da Gibraltar i deres første syv kampe ikke har fået et eneste point, og blot har formået at score to mål. Det vil med andre ord kræve et mirakel.

Danmark kan alligevel komme til EM med et nederlag

Hvis det bliver til et nederlag på Irland, så er alt håb ikke ude for Danmark endnu. Det vil nemlig betyde, at Danmark skal forsøge at kvalificere sig til EM i Nations League, hvor Danmark vandt deres gruppe foran både Irland og Wales.

Der er derfor rigtig gode muligheder for, at Danmark kan komme med til EM, selv med et nederlag i aften, men det vil uden tvivl være bedst, hvis Danmark vinder eller spiller uafgjort mod Irland i aften. Dermed vil billetten til EM 2020 være 100 % sikret.

Læs også

Rikke bestilte en kage til kollegaerne - da de åbnede æsken blev de dybt forbløffede

 

 

Dagens Gossip