Jonas Vingegaard har fået klar besked: Det må han ikke

Skrevet af Henrik R

38 uger siden

|

26/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Selvom man skulle tro, at man som dobbelt Tour de France-vinder har tilladelse til det meste, er der ting, Jonas Vingegaard ikke må gøre.

Dagens topnyheder

I de seneste år har Jonas Vingegaard for alvor understreget, at han er en cykelrytter, der har noget helt særligt at byde på.

Blandt andet har han imponeret ved at vinde Tour de France de seneste to år i træk. Selvom han er dobbelt vinder af det franske etapeløb, får han dog ikke lov til alt.

Blandt andet har han fået besked på, at der er tidspunkter, hvor han ikke må ringe til sin træner Tim Heemskerk.

Årsagen til, at han ikke måtte dette er, at han simpelthen bliver ‘bange’. Derfor har den danske stjerne fået besked på, at han under træning ikke må ringe til sin træner omkring middagstid.

“Jeg bliver forskrækket, hvis rytterne ringer omkring middag. Så er jeg nervøs for at tage telefonen, fordi så er der noget galt,« siger Heemskerk til B.T.

Det er naturligvis ikke uden grund, at han har det på denne måde. Derimod skyldes, at et sådant opkald som regel betyder, at der er noget galt.

På dette tidspunkt er rytterne ofte ude at træne. Bliver han ringet op på et sådant tidspunkt, bliver Heemskerk derfor bekymret for, at noget er gået galt. Eksempelvis kunne det være en rytter, der har været udsat for et styrt.

“Indimellem ringer ryttere, når de træner, hvis der er noget i vejen. De tager ofte afsted omkring 9.30 eller 10, hvis det er en lang tur, og 10-11-tiden, hvis det er kort,” fortæller han.

Derudover bekræfter han også, at de ‘nogle gange ringer i tilfælde af styrt’. Heldigvis har det ikke været nødvendigt for Vingegaard at ringe til sin træner i en sådan anledning.

På det seneste har han ellers været i fuld gang med sin træning, da han i dag lørdag tager hul den første etape af Vuelta a España.

Her skal Jumbo-Visma-rytteren forsøge at vinde sin anden Grand Tour i år, efter at have vundet Tour de France foran Tadej Pogacar tidligere på sommeren.