Kæmpe sejr til Ukraine: "Jeg var på en mission for mit land"

Foto: Instagram

Tirsdag vandt Ukraine en klokkeklar sejr over den russiske tennisspiller Anastasia Potapova.

Den tidligere nummer tre på verdensranglisten - tennisspilleren Elina Svitolina - vandt i går, tirsdag d. 1. marts, en vigtig sejr over den russiske tennisspiller Anastasia Potapova. 

Det skriver det britiske medie Metro.

Læs også

Frygter beslaglæggelse: Russere flygter i yachts

Sejren kommer i kølvandet på, at Svitolina ellers oprindeligt havde meldt ud, at hun nægtede at spille mod spillere, som repræsenterede Rusland eller Hviderusland. 

"Kære alle, jeg mener, at den nuværende situation [konflikten i Ukraine] kræver en klar udmeldelse fra vores organisationer [...]," står der således i starten af et opslag, som hun lagde ud på Instagram i forgårs, d. 28. februar kun én dag før kampen mod Potapova. 

Opslaget fortsætter: "[...] vi - ukrainske spillere - anmodede ATP, WTA og ITF til at følge anbefalingerne fra IOC om kun at acceptere deltagelse fra russiske og hviderussiske borgere som neutrale atleter, uden at vise nogen former for nationale symboler, farver, flag [...]."

Foto: Instagram

Hun slog ligeledes fast, at hun ikke ville deltage i kampen mod Potapova, hvis ikke disse opfordringer fra IOC blev efterlevet. 

"[...] jeg vil gerne annoncere, at jeg ikke vil spille i morgen i Monterrey eller nogen anden kamp mod russiske eller hviderussiske tennisspillere [...]," står der således i opslaget. 

Kampen blev dog spillet, hvilket skyldes, at Potapova ikke deltog som repræsentant for Rusland, men derimod som en neutral spiller uden noget forhold til Rusland. 

Svitolina har dog ikke lagt skjul på, at urolighederne i hendes hjemland har gjort, at det er en besynderlig og vigtig kamp at spille, og hun udtalte således følgende efter kampen, som hun endte med at vinde 6-2, 6-1. 

"I dag var en meget speciel kamp for mig. Jeg er i et meget trist humør, men jeg er glad for, at jeg spiller tennis her. Jeg var fokuseret. Jeg var på en mission for mit land. Fra begyndelsen var det vigtigt at være klar på hvad end, der måtte komme min vej."

Foto: Instagram

Hun udtalte desuden følgende om sin beslutning om at spille mod den russiske spiller på trods af Ruslands invasion af Ukraine, som fortsat er i gang: 

"Jeg mener, at det er min mission af forene vores tennissamfund for at stå sammen med Ukraine, for at hjælpe Ukraine, fordi det vi går igennem er en forfærdelig ting for alle ukrainere."

"Det er derfor, at jeg er her. Det er derfor, at jeg spiller for mit land og gør mit bedst, bruger min platform og mine resourcer til at introducere det og prøve at invitere folk til at støtte Ukraine," udtalte hun desuden efter kampen, som Svitolina spillede i sine nationalfarver - gul og blå.

Den ukrainske tennisspiller har desuden meldt ud, at hun vil donere alle præmiepengene fra kampen til den ukrainske hær, som lige nu kæmper for at beskytte landet mod russiske invasionstyrker.

Læs også

Her går lærer amok: Slår ung elev fordi han forlader klassen

 

 

 

 

 

Dagens Gossip