Kasper Hjulmand deler sin løsning: “Jeg har ikke haft ordentligt fat”

Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

11/06/2024
Sport
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Landsholdstræneren afslørede mandag, hvordan han har båret sig ad.

Dagens topnyheder

Er det dig, Kasper?

Landstræner Kasper Hjulmand præsenterede en slankere udgave af sig selv, da han mandag, sammen med det danske fodboldlandshold, blev sendt afsted til EM ved en storslået ceremoni i Tivoli.

Aftenens værter, Melvin Kakooza og Camilla Martin, førte an i festlighederne, der blev sendt live på TV 2.

Hjulmand, der har været under hård kritik efter en nedgang i landsholdets præstationer, afslørede, at han har tabt 15 kilo ved at spise mindre og træne mere.

"15 kilo eller sådan noget. Ved at spise lidt mindre og træne noget mere. Det, tror jeg, er den normale formel," sagde han til BILLED-BLADET.

Opbakningen fra de mange fremmødte fans i Tivoli var overvældende og gav Hjulmand og spillerne et tiltrængt boost inden den forestående turnering. Landstræneren bemærkede, hvor fantastisk det var at opleve den støtte, holdet modtog under arrangementet.

Fysisk og psykisk stærkere

Vægttabet har ikke kun haft en fysisk effekt på Hjulmand, men også forbedret hans mentale sundhed midt i de udfordringer, han har stået over for.

Efter en operation i akillessenen i slutningen af 2021 og en periode med vægtstigning indså han behovet for at tage kontrol over sin sundhed.

"Jeg har ikke haft ordentligt fat i min krop, så i en periode i foråret blev jeg nødt til at få de grundlæggende ting i livet på plads: Træning, søvn og kost. Det basale skulle på plads," har han tidligere udtalt til B.T.

Hans kamp med vægten blev yderligere kompliceret af dårlige knæ, hvilket forhindrede ham i at løbe og resulterede i yderligere vægtøgning. Hjulmand besluttede sig for at tage ansvar og begyndte at træne hårdere end nogensinde før, hvilket resulterede i hans betydelige vægttab.

Til trods for de udfordringer, han har stået over for, er Hjulmand nu i topform og klar til at lede det danske landshold gennem EM.