Lodtrækning til Europa League: FCK i drømme gruppe!

Foto: Shutterstock.com

I går spillede FC København sig med nød og næppe videre til gruppespillet i Europa League, og i dag blev der så trukket lod til gruppespillet i den næststørste europæiske turnering i klubfodbold.

FC København er i gang med en imponerende stime, hvor de har kvalificeret sig til gruppespillet i Europæisk-fodbold 13 ud af de seneste 14 gange.

Det er kun glippet en enkelt gang, og det var i sæsonen 2015/2016. Her mislykkedes de med at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet.

Det var dog lige ved at glippe for københavnerne igen, da de besøgte den lettiske hovedstad Riga, hvor den stod på returopgør. Det første opgør endte med 3-1 i Parken til FC København, mens et nederlag på 1-0 til Riga bragte FCK videre sammenlagt.

Læs også

SKAT har fået nye oplysninger: Danskere står til skattesmæk

En enkelt scoring mere fra Riga havde dog været nok til at sende FC København ud, og det var tæt på at ske i slutminutter. Heldigvis diskede nyindkøbte Sten Grytebust op med et par fantomredninger sidst, og sørgede for, at Danmark fortsat har et hold med i det europæiske gruppespil.

FCK er således det eneste hold i Danmark, der formåede at spille sig videre, da det lynhurtigt blev til exit for både Brøndby, Esbjerg og FC Midtjylland.

Europa League-konkurrencen er hård

Mens FC København naturligvis gerne ville have været med i det sjoveste selskab i Champions League, så er der større sandsynlighed for, at københavnerne får mere succes i Europa League, da modstanden er svagere.

I denne sæson ser det dog ud til, at konkurrencen bliver hårdere end nogensinde, da Europa League kommer til at indeholde nogle massive og traditionsrige fodboldklubber fra de største ligaer.

Blandt de absolut stærkeste hold i Europa League i denne sæson har vi blandt andet:

Manchester United, Lazio, AS Roma, FC Porto, Arsenal, Sevilla, Wolverhampton, Celtic, CSKA Moskva, Besiktas, Frankfurt, PSV.

Derudover er der andre hold fra både Bundesligaen, den bedste portugisiske liga samt tophold fra mindre ligaer, der dog ofte har vist sig yderst konkurrencedygtige.

Hvis FC København skal have succes i Europa League i denne sæson, så kræver det, at de leverer på det absolut højeste niveau.

FCK’s gruppe i Europa League

Lodtrækningen til Europa League er i fuld gang, og 48 hold skal fordeles i 12 grupper. Disse grupper går under bogstaver, som starter fra Gruppe A til Gruppe L

FC København er netop blevet udtrukket, og de ender i Gruppe B, hvor holdet fra seedingslag 1 er Dynamo Kiev. Derudover møde de Malmø FF og FC Lugano. Hele gruppen kan du se herunder.

Gruppe B:

Dynamo Kiev
FC København
Malmø FF
FC Lugano

Puljen må siges at være noget af en drømmepulje for FC København. De undgik flere af de absolut stærkeste hold i Europa League, hvor Dynamo Kiev må betegnes som et af de absolut svageste fra det bedste seedingslag.

Derudover møder FC Købenahavn Malmø FF i et 'lokalopgør'. Det bliver hvert fald ikke svært for de danske eller svenske fans at komme med på udebanetur, når de blot skal krydse broen.

Niveaumæssigt må Malmø FF og FC København vurderes at være på cirka samme niveau.

Sidst men ikke mindst møder FCK FC Lugano fra den Schweiziske Super League. Lugano endte på en 3. plads i sidste sæson, men det siger ikke alt om deres niveau. I alt endte fire hold på 46 point, men Lugano havde den bedste målscorer, og de endte dermed på 3. pladsen.

Lugano var samtidig blot tre point fra at ende på en 8. plads, så det siger noget om niveauet i den Schweiziske liga. I denne sæson ligger Lugano i øjeblikket på en 8. plads med fire point efter de første fem kampe.

Malmø ligger på en 4. plads med 41 point efter 21 kampe, mens Dynamo Kiev ligger på en 5. plads med 7 point efter 4 spillede kampe.

Meget tyder altså på, at FCK, Dynamo Kiev og Malmø FF kommer til at kæmpe om de to pladser, der giver videre avancement i Europa League.

De seks kampe i gruppespillet bliver spillet følgende dage:

Runde 1: 19. september
Runde 2: 3. oktober.
Runde 3: 24. oktober
Runde 4: 7. november
Runde 5: 28. november
Runde 6: 12. december

Skulle FC København gå videre fra gruppespillet, skal de spille 1/32-finale den 20- og 27. februar. 1/16-finalerne bliver afviklet den 12- og 19. marts. Kvartfinalerne bliver afviklet den 9- og 16. april, mens semifinalerne bliver afholdt den 30. april og 7. maj.

Sidst men ikke mindst spilles Europa League finalen den 27. maj på Stadion Energa Gdansk i den polske by, Gdansk.

Kampprogrammet bliver offentliggjort cirka to timer efter at lodtrækningen fandt sted.

Læs også

Ed Sheeran trækker sig tilbage

 

 

Dagens Gossip