Medie: Det skuffende EM var sidste gang i landsholdstrøjen

Nicolai H

2 uger siden

|

10/07/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en alder af 34 år, har fodboldikonet valgt at takke af fra landsholdstruppen.

Dagens topnyheder

Auf Wiedersehen und Danke Schön.

Efter mere end et årti med magiske øjeblikke og utallige triumfer ser det ud til, at Thomas Müllers tid på det tyske landshold er ovre.

Den 34-årige Bayern München-stjerne, der har været en central figur for Tyskland siden sin debut i 2010, har ifølge tyske Bild besluttet at trække sig fra landsholdsfodbolden efter en skuffende EM-slutrunde.

Thomas Müller blev et ikon i Tyskland, ikke mindst efter hans præstation ved VM i 2014, hvor han med fem mål førte Tyskland til verdensmesterskabet.

Med sine 131 landskampe og 45 mål har han skrevet sig ind i historiebøgerne som en af Tysklands største spillere. Kun Lothar Matthäus og Miroslav Klose har spillet flere landskampe end Müller.

Langt fra optimalt

Under den nylige EM-slutrunde i Tyskland blev Müller ofte set på bænken, og det blev til et tidligt exit i kvartfinalen mod Spanien.

Efter nederlaget åbnede han op for tanken om at stoppe landsholdskarrieren:

"Realistisk set er det muligt, at dette var min sidste landskamp. Jeg sætter mig ned med landstræneren bagefter. Vi har et meget tillidsfuldt forhold. Men som sagt, det er muligt," udtalte Müller.

Müllers karriere er fyldt med højdepunkter, men ingen vil nogensinde glemme semifinalen mod Brasilien i 2014, hvor Tyskland ydmygede værterne med en historisk 7-1 sejr. Müllers mål og oplæg i kampen cementerede hans status som en af de mest karismatiske og effektive spillere i moderne fodbold.

Selvom landsholdskarrieren er slut, er Müllers tid på banen endnu ikke ovre. Han har kontrakt med Bayern München til 2025 og vil fortsætte med at spille en central rolle for den tyske storklub. Fans kan derfor stadig se frem til flere magiske øjeblikke fra den erfarne spiller i Bundesligaen.