Novak Djokovic melder klart ud: Vil hellere melde afbud til Wimbledon end at lade sig vaccinere

Foto: Shutterstock

Novak Djokovic har i et helt nyt interview meldt ud, at han gerne ofrer muligheden for deltagelse i store og anerkendte turneringer for at undgå at få vaccinen mod Covid-19.

Verdensetteren i tennis, serbiske Novak Djokovic, kom på forsiden af aviser verden over, da han i sidste måned måtte forlade tennisturneringen Australian Open, fordi han ikke var vaccineret mod Covid-19 og derfor blev nægtet indrejse, selvom han i første gang havde fået et visum. 

I et nyt eksklusivt interview med BBC har verdensstjernen slået fast, at en tennisturnering aldrig er vigtig nok til, at han vil lade sig tvangsvaccinere med en vaccine mod Covid-19.

Læs også

Verdens højeste ægtepar er på højde med en giraf

Da han blev spurgt, om han ville ofre sin deltagelse i store turneringer som Wimbledon og French Open, så svarede han: "Ja, det er prisen, som jeg er villig til at betale."

Da Djokovic, som har vundet Grand Slam turneringerne 20 gange, blev deporteret fra Australien i sidste måned, påstod han, at han havde en medicinsk tilladelse til at spille i Australian Open, fordi han for nyligt havde haft Covid-19. 

Landets immigrationsminister, Alex Hawke, annullerede dog personligt den 34-årige sportsstjernes visa, fordi han mente, at tennisspillerens tilstedeværelse kunne opfordre til "civil ulydighed" og opmuntre vaccinemodstanderne i landet. 

I interviewet med BBC har Djokovic dog slået fast, at han ikke vil sættes i bås med vaccinemodstandere. "Jeg var aldrig imod vaccination," udtalte han således samtidig med, at han bekræftede overfor BBC, at han har fået adskillige vacciner som barn. 

"[...] men jeg har altid støttet friheden til selv at vælge, hvad man putter i sin krop," forklarede han om beslutningen. 

Lige nu er den største mandlige tennisspiller nogensinde, målt på 'Grand Slam'-sejre, Rafael Nadal, som har vundet én mere end Djokovic, og serberen er derfor uhyre tæt på at overtage førstepladsen, men det kan vaccinationsreglerne muligvis sætte en stopper for.

Djokovic har nemlig udtalt, at han er villig til at lade den mulighed gå til spilde, hvis det kræves, at han skal vaccineres for at deltage i turneringerne, men han tilføjede, at det ikke er med hans gode vilje og udtalte således, at han håbede, at han "kan spille i mange flere år."

Hans forklaring på, hvorfor han er villig til at ofre så store præstationer var: "Fordi principperne bag beslutningstagen om min krop er vigtigere end hvilken som helst titel eller noget andet. Jeg prøver at forene mig så meget med min krop, som jeg kan."

Han udtalte dog også, at han "holder [sit] sind åbent" og ikke vil udelukke, at han bliver vaccineret mod Covid-19 i fremtiden, "fordi vi alle prøver at finde den kollektivt bedste løsning på at afslutte Covid."

"Jeg var aldrig imod vaccination. Jeg forstår, at alle globalt set forsøger at gøre meget for at håndtere denne virus og forhåbentlig snart se slutningen af den."

Læs også

Prisvindende skønhedsdronning skifter karriere: Det er ikke kun for "40-årige mænd"

 

 

 

Dagens Gossip