Nu er det officielt: Caroline Wozniacki skal med

Nicolai H

4 uger siden

|

14/06/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hele Danmarks tennisdarling skal endnu engang kæmpe for en guldmedalje.

Dagens topnyheder

Dansk tennis skriver historie med tre spillere kvalificeret til OL i Paris - en milepæl siden tennissporten vendte tilbage til de olympiske lege i 1988.

Caroline Wozniacki sikrede sig en plads gennem en af de to reserverede pladser for tidligere Grand Slam-vindere, mens Clara Tauson og Holger Rune allerede havde kvalificeret sig via deres verdensranglisteplaceringer.

Det skriver Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse.

Formelt set har Danmark og andre lande med kvalificerede spillere frem til onsdag 19. juni til at bekræfte deltagelsen ved OL. Spillernes officielle deltagelse bliver først bekræftet, når Danmarks Idrætsforbund (DIF) har udtaget dem.

For Clara Tauson og Holger Rune bliver det deres første olympiske optræden. Caroline Wozniacki, derimod, vil opleve sit fjerde OL.

Sportschef Jens Anker Andersen udtrykker stor glæde over det danske gennembrud:

"Dansk tennis står historisk stærkt, og det bliver understreget af, at vi får tre spillere med til OL. Jeg ved, hvor stort et mål OL har været for Caroline, så det var en fornøjelse at kunne overbringe hende den glædelige nyhed om hendes kvalifikation."

OL-tennisturneringen finder sted på det legendariske Roland Garros-anlæg, som netop har lagt baner til French Open. Turneringen løber fra 27. juli til 4. august, og de danske spillere ser frem til at deltage på denne ikoniske scene.

Holger Rune har længe været sikret en plads til OL. På den nyligt offentliggjorte verdensrangliste fra 10. juni, der danner grundlag for den olympiske kvalifikation, ligger han nummer 15, hvilket er langt inden for top-56, der kvalificerer sig til OL.

Clara Tauson sikrede sin plads med en stærk præstation ved Roland Garros, hvor hun nåede 4. runde og nu ligger nummer 65 på verdensranglisten. Hendes rangering er tilstrækkelig, da flere nationer har mere end fire spillere i top-56, hvilket åbner op for hendes deltagelse.

Caroline Wozniacki udnyttede en af de to pladser reserveret til tidligere Grand Slam-vindere. Med sin aktuelle placering som nummer 117 på verdensranglisten opfyldte hun kravene for at få en plads i OL-turneringen.

Med kvalificerede spillere hos både kvinderne og herrerne har Danmark også muligheden for at deltage i mixed double ved OL. Mixed double-turneringen består af 16 par, og parrene kan kun dannes af spillere, der allerede er kvalificeret i enten single eller double. Sportschef Jens Anker Andersen planlægger at diskutere mulighederne med de tre spillere og deres teams, før Dansk Tennis Forbund træffer en endelig beslutning om at stille med et par til mixed double.

Stort tillykke til Caroline, Clara og Holger.