Ny rekord? Derfor kan EM-kampen mod Serbien blive historisk

Mathias Madsen

2 uger siden

|

25/06/2024
Sport
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com
Tirsdagens kamp mellem Danmark og Serbien er vigtig for Danmarks videre overlevelse i Mesterskabet, men den kan også blive historisk og ekstra vigtig for én særlig spiller.

Dagens topnyheder

Tirsdag skal Danmark kl. 21.00 møde Serbien i den tredje og sidste kamp i gruppespillet i dette års EM-turnering.

Kampen giver Danmark mulighed for den første sejr i gruppespillet, og den er enormt vigtig for de danske drenges overlevelse i turneringen.

Læs meget mere om det ved at trykke på artikel-linket herunder:

Selvom de fleste danskere altså sidder med sved på panden og krydsede fingre i aften, så er der én dansker, som kampen betyder mere for end os andre; nemlig Christian Eriksen.

Den danske landsholdsspiller, som under sidste EM i 2021 skabte overskrifter, da han faldt om med hjertestop i første kamp i gruppespillet, har siden 2021 vist sig værdig til fortsat at præsentere Danmark ved EM.

Han var således blandt andet ansvarlig for Danmarks eneste mål i kampen mod Slovenien sidste tirsdag, og kampen mod England søndag var også HELT særlig for den garvede fodboldspiller.

Med sin deltagelse i den kamp tangerede han nemlig ifølge Ekstra Bladet Simon Kjærs rekord for at være den danske fodboldspiller, der har spillet flest landskampe for Danmark.

De deler altså lige nu titlen med 132 af slagsen, men efter braget i aften kan Eriksen meget vel have titlen for sig selv.

Kjær har nemlig indtil videre fået lige præcis 0 minutters spilletid til dette års EM, og han skal desuden forventeligt også starte på bænken i aftenens kamp.

Hvis han bliver siddende på bænken under hele kampen, overtager Eriksen altså rekorden for flest spillede landskampe for Danmark med 133 kampe.

"Han når en milepæl. Ikke bare i sin karriere, men i dansk fodbold. Jeg tror, at alle på holdet ved, at han er speciel," har hans kollega og kammerat Pierre-Emil Højbjerg udtalt om den formentlig kommende rekord, som Højbjerg allerede har ønsket Eriksen tillykke med.

"Jeg lavede et interview tidligere, hvor jeg fortalte, at jeg allerede har ønsket ham tillykke med rekorden tre-fire gange," har den mangeårige landsholdsspiller således udtalt til Ekstra Bladet.

Tiden må dog vise, om Kjær får spilletid i aften og dermed følger sammen med Eriksen op på 133 kampe, eller om Eriksen får rekorden for sig selv.