Nye bekymrende detaljer om Jonas Vingegaards skader: Havde blod i…

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 uger siden

|

17/04/2024
Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Visma-sportsdirektøren taler ud om danskerens alvorlige skader efter styrt.

Dagens topnyheder

Efter tolv dages intensiv behandling på et hospital i Baskerlandet har den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard forladt hospitalet, hvilket har bragt lettelse blandt cykelfans og hans team.

Udsigten til hans mulige deltagelse i Tour de France er nu det centrale fokus.

Vingegaards ophold på hospitalet vakte bekymring efter det voldsomme styrt under Baskerlandet Rundt, hvor han pådrog sig flere alvorlige skader.

"Han havde punkteret sin lunge. Det var hans største problem. Han havde også et brækket kraveben og flere ribben. Han havde også brækket en finger," forklarede Frans Maasen, sportsdirektør for Visma, i et interview med TV 2 Sport.

Særligt alvorligt var tilstanden af Vingegaards lunge, som krævede omfattende lægelig overvågning.

"Han havde noget blod i lungen, men jeg er ikke specialist. Det var et spørgsmål om sikkerhed – det var hovedårsagen til, at han blev der så længe," tilføjede Maasen.

Med Vingegaards udskrivelse fra hospitalet begynder nu et nyt kapitel i hans karriere, nemlig genoptræningen. Den nødvendige restitutionsproces og træning skal forsøge at bringe ham tilbage i topform i tide til at forsøge at forsvare sin titel i Tour de France, der starter den 29. juni.

Mens Visma og cykelverdenen jubler over Vingegaards fremskridt, er der stadig usikkerhed om, hvorvidt han bliver klar til det prestigefyldte løb. Maasen understreger, at selvom det er en glædelig nyhed, at Vingegaard kunne forlade hospitalet, er der ingen garantier for at han vil være i stand til at deltage i Tour de France.

Nu afventer fans, teammedlemmer og Vingegaard selv de kommende måneders træning og restituering med spænding, håb og forhåbninger om en stærk tilbagevenden til verdens største cykelløb.